Nieuw congrescentrum in BrusselNieuw congrescentrum in Brussel

NEO zet de tweede fase in voor de bouw van een congrescentrum en hotel op de Heizel. Er zijn nog drie kandidaten in de running waarmee onderhandeld wordt.

 

Het tweede luik van het NEO project, dat voorziet in de bouw van een congrescentrum en een hotel op de Heizel, verloopt volgens het vooropgestelde tijdsschema. De dossiers die de drie kandidaten hebben voorgelegd, worden momenteel door het dialoogteam van NEO op hun juridische en economische aspecten beoordeeld.

 

De opdracht moet begin 2017 zijn toegewezen. In de procedure dingen drie consortiums, telkens met Europese toparchitecten, naar de opdracht voor het ontwerp en de bouw van het toekomstig internationaal congrescentrum van de hoofdstad van Europa.  Het betreft

 • Cofinimmo en CFE, met de Franse architect Jean Nouvel,
 • CEI-De Meyer (BAM Contractors) en Galère met de Nederlandse architect Rem Koolhaas,
 • CIT Blaton, Denul, Louis de Waele en Willemen General Contractor met het Deense architectuurbureau Henning Larsen.

De strikte en objectieve dialoogprocedure laat de CVBA NEO toe in dialoog te treden met de kandidaten om hun projecten parallel met elkaar te laten evolueren. De kandidaten hebben ondertussen geamendeerde voorstellen ingediend op basis van de eerste aanbevelingen van het adviescomité. Dit is zopas opnieuw samengekomen om een stand van zaken op te maken met betrekking tot de evolutie van de drie projecten.

 

Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Rudi Vervoort en Schepen van Financiën van de Stad Brussel Philippe Close die samen toezien op de opvolging van NEO verheugen zich over de kwaliteit, niet alleen van de projecten maar ook van de dialoog met de drie meedingende consortiums. "Het congrescentrum is het economische hart van het NEO project. De offerteaanvraag legt sterk de nadruk op de kwaliteit en de voorbeeldfunctie van het gebouw en nu hebben de kandidaten de specifieke functionaliteit van het congrescentrum verder verfijnd", licht Rudi Vervoort toe.

22-05-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Event 17: altijd een goed idee!Event 17: altijd een goed idee!
Veel content tijdens EvenementContactVeel content tijdens EvenementContact
TivoliVredenburg is in bewegingTivoliVredenburg is in beweging
Advertenties

In de kijker

Singapore Tourism Board

Singapore Tourism Board

Trendy hotels en shops in Singapore

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 23-02Assistent Projectleider
  Van Ham Tenten & Podia bv
  Noord-Brabant
 2. 23-02Tenten- en Podiabouwer
  Van Ham Tenten & Podia bv
  Noord-Brabant
 3. 23-02Tenten- en Podiabouwer met CE- Rijbewijs
  Van Ham Tenten & Podia bv
  Noord-Brabant