Live concerten in Virtual Reality dankzij Live Nation en NextVR

Live concerten in Virtual Reality dankzij Live Nation en NextVR

Live Nation en NextVR slaan de handen in elkaar en schotelen je deze zomer hun eerste virtual reality concerten voor.

NextVR heeft al heel wat bereikt met z'n captatie- en uitzendtechnieken voor live en on-demand virtuele ervaringen in broadcast kwaliteit. Even een virtuele bril opzetten en je waant je in een andere wereld. NextVR gaat nu met Live Nation samen werken en concerten live naar fans overal ter wereld streamen. Om het gevoel dat je er echt bij bent te vergroten werkt het bedrijf aan geoptimaliseerde 3D audio en kan je kiezen om op de eerste rij, op het podium of zelfs backstage te staan.

 

Maar wat wil dit zeggen voor de organisatoren? Zal de charme van een live event langzaamaan wegebben omdat je dezelfde beleving ook in je zetel krijgt? Nee hoor, echte fans zullen altijd the real thing willen meemaken. VR concerten zullen een geweldig alternatief zijn voor zij die er niet geraken of het ticket niet kunnen betalen. Je bereikt er een doelgroep mee die anders toch niet op je event aanwezig zou zijn, net zoals met gewone livestreams van evenementen.

 

Wel is het leuk om hiermee te experimenteren. Wie én een topevent én een live experience voor de onfortuinlijke thuisblijvers kan aanbieden, vangt twee vliegen in één klap. Zie dit dus niet als een bedreiging, maar als een opportuniteit. Voor wie toch graag eens zou weten hoe dit eruit ziet, kan kijken wat De Ideale Wereld ervan maakte. Hilarisch tot en met, maar volgens ons toch net niet serieus te nemen!

 

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

eventplanner.be /.nl
Ontvang een persoonlijke video van jouw favoriete artiest en steun de eventsector!
eventplanner.be /.nl|27 May 2020

Hoe kun jij helpen? Deel de campagnewebsite https://www.eventplanner.be/artistsforevents/ (BE) of https://www.eventplanner.nl/artistsforevents/ en tag de Belgische én Nederlandse artiesten die volgens jou absoluut nog mee moeten doen. #artistsforevents #samensterk


Meer background over de actie lees je hier:

https://www.eventplanner.be/nieuws/10016_bekende-artiesten-helpen-de-eventsector-met-artists-for-events.html

Placeholder image
Like Comment

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures