Grootste openluchtrestaurant ter wereld op 50 meter hoogte

Grootste openluchtrestaurant ter wereld op 50 meter hoogte

Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan tilt de organisatie van Dinner in the Sky van 1 tot en met 5 juni de Belgische gastronomie naar het hoogste niveau. Letterlijk. Met het Atomium als decor kunnen 4500 fijnproevers op 50 meter hoogte genieten van de creaties van 10 Michelin sterrenchefs.

 

In 2006 zag Dinner in the Sky het licht in Brussel. Het surrealistische concept verraste vriend en vijand en verwierf op 10 jaar tijd een ijzersterke reputatie onder foodies overal ter wereld. Nu, in 2016, is Dinner in the Sky actief in maar liefst 56 landen. De Strip in Las Vegas, de baai van Sydney, de Medina van Marrakech, ... Je kan het zo gek niet bedenken. Grondleggers Stefan Kerkhofs en David Ghysels vinden het daarom hoog tijd voor een ongezien verjaardagsfeest.

 

Het duo pakt uit met een heuse wereldprimeur: het grootste openluchtrestaurant ter wereld. Gedurende 5 dagen dragen zij de Belgische gastronomie wel heel hoog in het vaandel. Met drie services per dag draait de Dinner in the Sky-machine op volle toeren. Per service worden 10 Dinner in the Sky-platformen tegelijkertijd op impressionante melodieën naar boven gehesen door 10 kranen. Exact 10 Michelin sterrenchefs zijn bereidwillig het beste van zichzelf te geven achter een hemels fornuis. Na anderhalf uur genieten, staat iedereen weer met zijn voetjes op de grond. Met het Atomium op de achtergrond belooft dit voor velen - zo'n 4500 personen om precies te zijn - een onvergetelijke belevenis te worden.

 

"Hierdoor willen we niet alleen onze verjaardag vieren, maar ook de Belgische sterrenkeuken op een zo uniek mogelijke manier in de spotlights zetten", vertelt Ghysels. "Het imago van België kan wel een boost gebruiken. Met een grootschalig en uniek evenement als dit aan hét monument van België moet dat zeker lukken."

 

Economisch hoogstandje

Op het '10 Years Dinner in the Sky' event zullen zo'n 140 werkkrachten per dag worden ingezet. Met 56 internationale partners zorgt het Belgische concept wereldwijd voor zo'n 600 jobs. "Als je daar bovendien de toeleveranciers bijrekent, kan je echt wel spreken van een succesverhaal", weet Kerkhofs.

 

'10 Years Dinner in the Sky' is volledig uitverkocht.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures