4 tips om altijd bij te blijven in de eventsector4 tips om altijd bij te blijven in de eventsector

De eventsector verandert voortdurend en tegen een razendsnel tempo. Nieuwe trends en technologieën volgen elkaar in een moordend tempo op. Voortdurend bijleren is een must voor elke ambitieuze eventprofessional. Hoe pak je dat best aan? We geven je 4 tips.

 

De tijd dat je enkel iets bijleerde in een leslokaal, is al lang voorbij. E-learning, netwerkleren, learning on the job,… Wie wil en er ook oog voor heeft, kan overal iets leren. Met deze 4 tips blijf je altijd bij.

 

1. Daag jezelf uit

Blijf niet bij de pakken zitten. Ook al ben je moe na een stresserende werkdag, maak toch nog ruimte om iets bij te leren. Je zal merken, je krijgt er opnieuw energie van. Pak een interessant boek vast - Events² bijvoorbeeld ;-) - of schrijf je in voor een opleiding.

 

2. Maak gebruik van gratis leermiddelen

Dankzij internet beschikken we over een oeverloze poel van gratis opleidingstools: online cursussen, blogs, podcasts, tutorials,… Wil je bijleren, is surfen op het wereldwijde web de boodschap. En kijk regelmatig naar eventplanner.tv: daar delen experten in een bepaald onderdeel van de eventsector in wekelijkse tv-uitzendingen hun kennis.

 

3. Kijk eens over het muurtje

Om iets bij te leren over events, moet je je niet beperken tot informatie over de eventsector. Integendeel, een kijkje nemen in andere sectoren kan je tonnen inspiratie opleveren. Vaak kun je ideeën of concepten uit een ander domein ook toepassen in jouw vakgebied. Het enige wat je nodig hebt, is een flinke dosis creativiteit, een open blik en de capaciteit om linken te leggen.

 

4. Ga voor jouw ambitie

Beperk je niet tot vakkennis. Heb je ambitie om ondernemer, bedrijfsleider of manager te worden, dan volg je best een cursus bedrijfsbeheer. Wil je events organiseren in het buitenland? Lijkt een taalcursus dan geen goed idee? Wat je ook kiest, iets nieuws leren is nooit verloren. Levert het niet direct wat op, het draagt zeker bij tot je persoonlijke ontwikkeling en houdt je gemotiveerd en fris.   

10-05-2016

Comments

Meld je hier aan om te reageren

Steven Wickel [Future of Events - FoE]Het handigst is om naar Future of Events te gaan om je peers te ontmoeten. Niet de peers die je al kent (van binnenlandse recepties) maar peers uit de USA, Rusland, Italie, Zuid-Afrika etc. Ontwikkel je zelf met de kennis die je op doet bij de ED van de SuperBowl, de eigenaar van BIZBASH (wikipedia van de Eventindustry), Kevin Jackson en 18 andere keynotes. Tevens bieden we u 60 workshops van wereld niveau! LET OP: We hanteren een 'deurbeleid'. In ieder geval minimaal 70% Corp ED's/ Sr. EM's, 20% standhouders, 5% van de kaarten zijn voor freelancers en agencies.

2016-05-12 - 13:07uLees ook

Ontdek de VIP-formules van Filmfestival OostendeOntdek de VIP-formules van Filmfestival Oostende
Grote uitbreiding Brabanthallen 's-HertogenboschGrote uitbreiding Brabanthallen 's-Hertogenbosch
Functionele eyecather op jouw evenementFunctionele eyecather op jouw evenement
Advertenties

In de kijker

20 event-tips rond mobiliteit

20 event-tips rond mobiliteit

20 tips voor vlot verkeer en meer fietsers op je event

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 25-03Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media bvba
  Antwerpen
 2. 24-03Zelfstandig magazijnier (m/v)
  Event Flooring Services
  Oost-Vlaanderen
 3. 03-03Actieve planner Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]