4 tips om altijd bij te blijven in de eventsector

4 tips om altijd bij te blijven in de eventsector

De eventsector verandert voortdurend en tegen een razendsnel tempo. Nieuwe trends en technologieën volgen elkaar in een moordend tempo op. Voortdurend bijleren is een must voor elke ambitieuze eventprofessional. Hoe pak je dat best aan? We geven je 4 tips.

 

De tijd dat je enkel iets bijleerde in een leslokaal, is al lang voorbij. E-learning, netwerkleren, learning on the job,… Wie wil en er ook oog voor heeft, kan overal iets leren. Met deze 4 tips blijf je altijd bij.

 

1. Daag jezelf uit

Blijf niet bij de pakken zitten. Ook al ben je moe na een stresserende werkdag, maak toch nog ruimte om iets bij te leren. Je zal merken, je krijgt er opnieuw energie van. Pak een interessant boek vast - Events² bijvoorbeeld ;-) - of schrijf je in voor een opleiding.

 

2. Maak gebruik van gratis leermiddelen

Dankzij internet beschikken we over een oeverloze poel van gratis opleidingstools: online cursussen, blogs, podcasts, tutorials,… Wil je bijleren, is surfen op het wereldwijde web de boodschap. En kijk regelmatig naar eventplanner.tv: daar delen experten in een bepaald onderdeel van de eventsector in wekelijkse tv-uitzendingen hun kennis.

 

3. Kijk eens over het muurtje

Om iets bij te leren over events, moet je je niet beperken tot informatie over de eventsector. Integendeel, een kijkje nemen in andere sectoren kan je tonnen inspiratie opleveren. Vaak kun je ideeën of concepten uit een ander domein ook toepassen in jouw vakgebied. Het enige wat je nodig hebt, is een flinke dosis creativiteit, een open blik en de capaciteit om linken te leggen.

 

4. Ga voor jouw ambitie

Beperk je niet tot vakkennis. Heb je ambitie om ondernemer, bedrijfsleider of manager te worden, dan volg je best een cursus bedrijfsbeheer. Wil je events organiseren in het buitenland? Lijkt een taalcursus dan geen goed idee? Wat je ook kiest, iets nieuws leren is nooit verloren. Levert het niet direct wat op, het draagt zeker bij tot je persoonlijke ontwikkeling en houdt je gemotiveerd en fris.   

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures