Congresorganisatie met grote CCongresorganisatie met grote C

Wat hebben de Belgische Psychologencommissie en de Europese organisatie van kunststofproducenten gemeen? Het antwoord: zowel Compsy als PlasticsEurope hielden in maart een congres in Brussel en kozen voor dezelfde partner die alle facetten van de congresorganisatie voor hen invulde.

 
Die partner was D'M&S Events, onderdeel van de D'M&S communicatiegroep. Deze ervaren professional congress organiser (Voka, Mediafin, Antwerp World Diamond Center, Wolters Kluwer, ...) beperkt zich nooit enkel tot de praktische organisatie, de decoratie, de catering, de logistiek, de audiovisuele omkadering enz. Het verzorgt ook de communicatie. Lees: de creatie van een krachtig conceptbeeld, de uitnodigingen, het online (registratie)platform, alle documentatie, de signalisatie en posters. "Kortom, D'M&S Events kleurt steeds het totale congresplaatje in, van A tot Z. Ook nu weer", aldus Pieter Derudder.

 

Compsy, voer voor psychologen
Het Compsy congres verzamelde op vrijdag 4 maart 900 erkende psychologen in congrescentrum Square in hartje Brussel. Op het programma: een stevige brainstorm over hoe de titel van psycholoog en het welzijn van de patiënt beter kunnen worden beschermd. Minister van volksgezondheid Maggie De Block en minister van Middenstand Willy Borsus waren de belangrijkste sprekers op dit congres van een halve dag. D'M&S Events nam de offline en online communicatie en de volledige congresorganisatie voor zijn rekening.

 

Zero plastics to the oceans
PolyTalk, het congres van PlasticsEurope, vond plaats op 16 en 17 maart in The Egg in Brussel. De tweedaagse internationale bijeenkomst van beleidsmakers, fabrikanten van kunststofproducten, wetenschappers, ngo's en opiniemakers draaide rond het afvalprobleem op zee en hoe het efficiënt aan te pakken én te voorkomen. Een duurzaam thema dus. "En dat was ook duidelijk te merken aan de communicatie en de congresorganisatie. De meer dan 290 deelnemers ontvingen we in een venue die baadde in een maritieme sfeer, inclusief water, riet, helmgras en een stukje strand. De catering hebben we al even bewust ingevuld: geen schaal-­ en schelpdieren en water uit grote recycleerbare flessen. Om papier te sparen was er één centrale document corner voorzien (onder het motto: no goodie bags, less waste)."

 

Tot slot nog dit: veiligheid is altijd een belangrijk aandachtspunt in de congresorganisatie. Maar door de terreurdreiging in Brussel nam D'M&S Events extra voorzorgen, zoals onder andere strenge toegangscontroles. Het gaf de deelnemers en sprekers een gerust gevoel en droeg zeker bij tot een vlot verloop en een aangename congresbeleving. 

 

Ook benieuwd naar de congresaanpak van D'M&S Events? Kijk op:


www.dms.be

advertorial31-03-2016

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Hoe personaliseer je de beleving op je evenement?Hoe personaliseer je de beleving op je evenement?
2018 wordt sterk jaar voor eventsector2018 wordt sterk jaar voor eventsector
6 bezoekerstypes - Hoe je bezoekers beter begrijpen?6 bezoekerstypes - Hoe je bezoekers beter begrijpen?
Advertenties

In de kijker

Jaarbeurs. Bijzonder ontmoeten.

Jaarbeurs. Bijzonder ontmoeten.

Jaarbeurs medewerkers vertellen hun verhaal.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 20-02Directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West Neder
  Libéma Sales bv
  Noord-Brabant
 2. 20-02Straffe planningsverantwoordelijke
  The Fungroup bvba
  Limburg
 3. 19-02Zelfstandig Elektromonteur / AV-technicus
  Mansveld Expotech
  Noord-Holland