Aanslagen Brussel: evenementen en beurzen geannuleerd

Aanslagen Brussel: evenementen en beurzen geannuleerd

Na de aanslagen van deze ochtend in Brussel werd het dreigingsniveau voor België opnieuw naar niveau 4 verhoogd. Hoewel er geen kant en klare draaiboeken voor de impact ervan op evenementen zijn, worden verschillende evenementen en beurzen geannuleerd.

 

De vakbeurze Infosecurity, Storage Expo en The Tooling Event die op 23 en 24 maart zouden plaatsvinden in Brussels Expo gaan niet door. De beurzen zouden morgen om 9:30u de deuren openen. Zo'n 150 exposanten hadden een stand op de beursvloer. Zij zijn reeds geïnformeerd per e-mail en Twitter. De beurs zal worden verschoven naar een nog te bepalen tijdstip.

 

Ancienne Belgique heeft besloten om de geplande concerten van vandaag te annuleren. Op het programma stonden Baroness in de AB Main Hall met Vitamin X als supportact en Sirius Plan in AB Club. Op de website van de AB staat te lezen: "The scheduled concerts of Baroness + Vitamin X and Sirius Plan tonight will not take place out of respect for the victims and the safety of our visitors."

 

Ook Botanique heeft de activiteiten van vandaag en morgen geannuleerd. "Following the dramatic events today and the reinstallment of terror level 4, Rover's gig is cancelled. We try to schedule a new date asap", vermeld Botanique op haar Twitter account.

 

Flagey en Bozar zijn gesloten. Kinepolis en UGC houden hun locaties gesloten in Brussel. In Antwerpen werden alle jeugdvoorstellingen van hetPALEIS uit voorzorg geschrapt en gaat ook een filmfestival in de Roma niet door. Kinepolis Antwerpen werd deze namiddag op vraag van de politie ontruimd.

 

Ook de bestuurders van het Sportpaleis overleggen met het OCAD, het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, over eventuele gevolgen van de aanslagen voor de activiteiten in hun zalen. Daarbij hoort ook het Schlagerfestival dat vrijdag begint in de Hasseltse Ethias Arena.

 

Normaal gezien zou morgen het Tangla Hotel Brussels officieel geopend worden. Ook dat gaat niet door.

 

UPDATE 23/03: Via verschillende eventleveranciers vernemen we dat ook heel wat bedrijfsevenementen de komende dagen geannuleerd worden. De impact van de aanslagen op de evenementensector is net als na Parijs groot.

 

Onze gedachten zijn bij de slachtoffers van de aanslagen en hun vrienden en families. #prayforbrussels

Gisteren avond draaiden we met eventplanner.tv nog een reportage op de rampenoefening in het Antwerpse Sportpaleis, ontwaken met deze gebeurtenissen in Brussel heeft ook onze redactie diep geraakt.

 

 

Lees ook: Wie betaalt de rekening bij annuleren event door terreurdreiging?

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe houd je je publiek geboeid tijdens een online event?

Hoe houd je je publiek geboeid tijdens een online event?

Fysiek event moeten cancellen? Misschien is dit een oplossing

Fysiek event moeten cancellen? Misschien is dit een oplossing

Ijzersterk marketingplan nodig? Download nu onze nieuwe mediakit 2022

Ijzersterk marketingplan nodig? Download nu onze nieuwe mediakit 2022

Advertenties