9 voordelen om met Slack je event te organiseren9 voordelen om met Slack je event te organiseren

Ken je Slack al? Met deze berichten app voor bedrijven deel je heel makkelijk informatie. En het is ook de ideale tool voor eventplanners. Samenwerken en communiceren met je eventteam: met Slack wordt het een fluitje van een cent.

 

Slack is meer dan een berichten app. Je kan er ook complexe projecten zoals events mee beheren. En dat allemaal op een makkelijke, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier. Slack werkt met 'channels'. Dat zijn gebruikersgroepen. Die stel je open, bijvoorbeeld voor alle medewerkers van je projectteam of houd je gesloten. Dan is de groep enkel toegankelijk voor specifieke leden van je team. Bijvoorbeeld als je gevoelige informatie wil delen met slechts enkele teamleden. Via de channels stuur je je communicatie of gewoon 1-1 natuurlijk. Maar Slack heeft nog andere troeven. We zetten er 9 op een rij.

 

1. Foto's delen

Met Slack kan iedereen heel makkelijk foto's en video's van je event delen. Je sleept gewoon je beeldmateriaal in de app en alle groepsleden kunnen het bekijken, delen en downloaden. De beelden zijn enkel zichtbaar voor de deelnemers van de Slack-groep. Handig ook om inspiratie te delen.

 

2. Taken bespreken en toewijzen

De chatfunctie maakt het heel handig om taken te bespreken met je teamleden en ze toe te wijzen aan je medewerkers. Zo vergeet jij niets en help je ook je teamleden herinneren aan wat zij moeten doen. Dit werkt veel sneller en directer dan e-mail.

 

3. Agenda's delen

Slack integreert met Google Agenda. Je deelt via de agenda het dagschema, je stelt de programmatie op, je nodigt je projectteam uit voor een vergadering...

 

4. Samenwerken aan documenten

Alle documenten op je Google Drive kan je delen via Slack. Je teamleden kunnen de documenten bijwerken en updaten. En je kan er meteen live over discussiëren. 

 

5. Herinneringen sturen

Slack stuurt je herinneringen voor de zaken die je niet mag vergeten. Wel lekker handig, als je weer eens van het ene naar het andere holt en bijna je hoofd vergeet.

 

 

6. Transport regelen

Samen naar het werk, samen naar het event. Carpoolen, gezelschap van je collega's tijdens je treinrit... Via Slack maak je een channel voor transport. Zo kunnen je teamleden met elkaar afspreken om samen te reizen, van en naar het werk en naar het event. Nog eens milieuvriendelijk ook!

 

7. Hashtags tracken

Slack integreert ook met Facebook en Instagram en trackt hashtags. Alle foto's die getagd zijn met de hashtag van jouw evenement heb je meteen allemaal op één plaats.

 

8. Last-minute noodgevallen

Sta je voor een last minute noodgeval, dan stuur je via Slack een sos-berichtje met een korte uitleg over jouw probleem. Wedden dat er teamleden zijn die onmiddellijk hulp bieden om jouw probleem op te lossen?

 

9. Communicatie dispatchen

Alle Slack-gebruikers van je channel kunnen direct met elkaar communiceren. Jij bent dus niet meer die vraagbaak waar iedereen steeds weer met dezelfde vraag terecht komt.

 

Nog een pittig detail: ook het team van eventplanner.be maakt graag gebruik van Slack. En de samenwerking en communicatie loopt op wieltjes.  


www.slack.com

08-03-2016

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Wat als je evenement uit elkaar valt?Wat als je evenement uit elkaar valt?
Hoe omzet halen uit je volgende evenement?Hoe omzet halen uit je volgende evenement?
Je favoriete event-show nu ook op je TV!Je favoriete event-show nu ook op je TV!
Advertenties

In de kijker

LEDskin®

LEDskin®

Maak van je beursstand een echte hotspot.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 13-12International Sales Manager
  MTD Nederland bv
  Noord-Brabant
 2. 11-12Business Development Manager België
  Via Futura bvba
  Antwerpen
 3. 11-12Business Development Manager Nederland
  Via Futura bvba
  Utrecht