Europese samenwerking in event industrie: LiveCom AllianceEuropese samenwerking in event industrie: LiveCom Alliance

Een initiatief waar de Europese event industrie op zat te wachten. Dat kan wel gezegd worden van LiveCom Alliance, een bondgenootschap voor Europese vakverenigingen.

 

Maarten Schram, managing director van branchevereniging IDEA, ontmoet op regelmatige basis Europese live communicatiespecialisten. "Ik mis echter de echte connectie door het hele jaar heen met deze partijen. Gezamenlijk hebben we zoveel kennis van en ervaring in het vak, dat het bijna logisch is om juist nu een officiële verbinding te leggen. Daar is dit bondgenootschap het ideale instrument voor", verduidelijkt Schram.    

 

"Mensen willen in contact staan, kennis delen, nieuwe ideeën opdoen en inspirerende meetings bijwonen. Ik zie LiveCom Alliance als een urgentie; het samenbrengen van verenigingsdirecteuren en -voorzitters in de evenementenbranche is relevant voor de landelijke en Europese industrie. Daarnaast zie ik een duidelijke ontwikkeling in globalisatie: steeds meer bureaus richten zich op internationale markten, daar waar corporate bedrijven op zoek zijn naar 'global partners' voor hun wereldwijde projecten en events. Europese brancheverenigingen in de eventsector zouden hun leden hierin moeten ondersteunen en een ingang zijn naar deze internationale markten. Dat is mogelijk wanneer er een solide Europees netwerk is: LiveCom Alliance." 

 

Doelstellingen en ambities

"We willen uiteraard zo veel mogelijk brancheverenigingen welkom heten, op zijn minst vijftien, verspreid over Europa." Om dit te doen zal LiveCom Alliance een duidelijke agenda stellen met zakelijke events. Ook worden onderzoeken opgestart: "Zo werken we aan een survey over wat nu eigenlijk de definitie is van 'live communication'. Het is verrassend dat hier geen eenduidend antwoord op wordt gegeven. Verder zijn we bezig met de voorbereiding van een marktonderzoek; want om de evenementenindustrie verder te laten ontwikkelen is het noodzaak te weten hoe groot deze is, wat de raakvlakken en verschillen zijn binnen Europese lokale en regionale markten, welke trends een rol spelen, ..."   

 

We geloven in live, compact en concreet

LiveCom Alliance zal naast een online tool ook twee live events per jaar organiseren voor alle leden (februari en juli). "Daarnaast hebben we een speciaal onderdeel in het programma van het EuBea festival dat in oktober in Sint Petersburg plaatsvindt én er is jaarlijks een visit bij één van de leden in Europa. Dat brengt ons weer op de doelstelling om elkaar met een compacte agenda vaker en gerichter live te ontmoeten, met daaraan steeds weer een concrete follow-up gekoppeld."

Bron: Foto: Yvette Kulkens - 14-02-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Fouten die je maakt bij het opstellen van het budget voor je evenementFouten die je maakt bij het opstellen van het budget voor je evenement
Bijzondere manieren waarop technologie jouw evenementen kan versterkenBijzondere manieren waarop technologie jouw evenementen kan versterken
Ultieme kartingrace van het jaarUltieme kartingrace van het jaar
Advertenties

In de kijker

Reviews

Reviews

5 redenen om nu eventlocaties, cateraars, ... te reviewen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 25-03Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media bvba
  Antwerpen
 2. 24-03Zelfstandig magazijnier (m/v)
  Event Flooring Services
  Oost-Vlaanderen
 3. 03-03Actieve planner Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]