VGF helpt risico's congresorganisatoren af te dekken

VGF helpt risico's congresorganisatoren af te dekken

Om de organisatie van internationale meerdaagse congressen in Nederland te stimuleren, hebben het ministerie van Economische Zaken, NBTC Holland Marketing (NBTC) en zo'n twintig partijen uit de congresbranche eind jaren tachtig het Voorfinancierings- & Garantiefonds (VGF) opgericht.

 

Het fonds helpt congresorganisatoren om opstartkosten en andere financiële risico's af te dekken door twee regelingen aan te bieden:

  • Een voorfinancieringsregeling waarbij organisatoren, kosteloos en renteloos, tot 90.000 euro kunnen lenen om eventuele opstartkosten mee te financieren
  • Een garantieregeling waarbij het fonds tot een bedrag van 90.000 euro garant staat tegen een eventueel verlies dat veroorzaakt is door tegenvallende deelnemersaantallen  

De regelingen kunnen afzonderlijk of in combinatie gebruikt worden.    

 

NBTC - VGF blijven samenwerken 

De afgelopen twee jaar hebben VGF en NBTC gezamenlijk geïnvesteerd om de naamsbekendheid van de stichting te vergroten om meer internationale congressen naar Nederland te halen. Gezien de positieve resultaten die in deze periode zijn behaald, is besloten de samenwerking voor de komende drie jaar te verlengen. Daartoe hebben bestuursleden Maurits van der Sluis (Penningmeester VGF), Hans den Dekker (voorzitter VGF) en Eric Bakermans (NBTC Holland Marketing) het nieuwe samenwerkingsverband ondertekend.    

 

Wat gaat VGF doen?

In 2014 en 2015 is vooral veel aandacht gegeven aan het vergroten van de kennis over het VGF bij professionals binnen de Nederlandse congresbranche (PCO's, vertegenwoordigers van locaties en destinaties). De komende drie jaar wordt er daarnaast nog meer focus gelegd op vertegenwoordigers van wetenschappelijke verenigingen, kennisinstellingen, universiteiten en academische ziekenhuizen.  

 

Het informeren van buitenlandse professionals door deelname aan buitenlandse beurzen en netwerkmomenten heeft in 2015 vrijwel direct geleid tot een toename van aanvragen van buitenlandse congresorganisatoren. Aangezien VGF een unieke tool binnen Europa is, zal het derde speerpunt zijn: het blijven vergroten van de naamsbekendheid van het VGF in het buitenland.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Grunewald.bar
Feestelijke fotoshoot voor onze brochure met eindejaarspakketten
Grunewald.bar|03 October 2020

6 Maanden geleden hadden we ons nooit kunnen inbeelden dat we met Grunewald.bar een eindejaarsbrochure zouden uitbrengen met deze feestelijke inhoud.


Onze eventsector is enorm hard getroffen, ben dan ook blij dat we de weg van 'Apéro Skype pakketten' en nu de eindejaarspakketten zijn ingeslagen.

Lees meer

Like Reageer
Kevin V.
Leader |

Die foto's doen watertanden ;-)

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures