Mobiwijzer wijst je de juiste weg voor een duurzaam mobiel evenementMobiwijzer wijst je de juiste weg voor een duurzaam mobiel evenement

Droom je nu reeds van je evenement? Laat de mobiliteit naar je evenement geen nachtmerrie worden en neem tijdig de nodige maatregelen.

 

Eén van de belangrijkste te nemen maatregelen, die je zo'n half jaar voorafgaand aan je evenement moet nemen, is het uitwerken van de globale inrichting van de directe omgeving van je evenement. Niet alleen is een juiste inrichting van de ruimte belangrijk om het gebruik van duurzame vervoermiddelen te bevorderen, het is ook essentieel voor de veiligheid van uw bezoekers (én personeel). Met het invullen van Mobiwijzer.be voor jouw evenement zet je alvast een belangrijke stap in de juiste richting. 

 

Waar op letten?

 • Zorg voor fietsparking en bushaltes vlakbij het evenemententerrein,  afzetzones (kiss & ride, autocars en taxi's) in de nabijheid en voorzie de autoparkings verderaf.

 • Een redelijke afstand voor stappers is 750 meter tot een kilometer. Hou hier bij de locatie en organisatie van de fietsenstallingen, openbaar vervoerhaltes, pendelbussen en ander collectief vervoer rekening mee. 

 • Wil je op een eenvoudige manier voor elk vervoermiddel de wandelafstand tot de dichtstbijzijnde ingang bepalen? Maak dan gebruik van Google Earth (meetlat en dan pad kiezen) of online hulpmiddelen zoals Daft Logic

 • Zorg dat er aan de ingang voldoende ruimte is voor voetgangers en fietsers. Hou de auto’s op afstand. Dat kunt u doen door gebruik te maken van bestaande park & ride-zones in combinatie met het openbaar vervoer of fietsdeelsystemen of door zelf pendelbussen te voorzien van en naar verder gelegen parkings. 

Vergeet niet om uitzonderingen te maken voor personen met beperkte mobiliteit die met de wagen komen: voorzie voor hen wel een parkeerplaats dicht bij de ingang. 

 

Meer weten? Laat je inspireren door de vele tips en de handige tijdslijn van www.mobiwijzer.be.

advertorial03-02-2016

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Hoe AI de toekomst van eventplanning zal bepalenHoe AI de toekomst van eventplanning zal bepalen
Hoe pas je neuromarketing toe op je evenement?Hoe pas je neuromarketing toe op je evenement?
Crowdmanagement op evenementen: hoe pak je het aan?Crowdmanagement op evenementen: hoe pak je het aan?
Advertenties

In de kijker

ECdays

ECdays

Ontdek event-trends en innovaties tijdens ECdays.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Saturday
Meer weer

Vacatures

 1. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 3. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]