Escape rooms zijn de nieuwe hype in teambuildingEscape rooms zijn de nieuwe hype in teambuilding

Vergeet lasershoots, bowling en avonturenparken. Wil je je team op een innovatie manier op de proef stellen, ga dan voor een escape room. Niets zo spannend als samen met je ploeggenoten onder tijdsdruk proberen te ontsnappen uit een ingesloten kamer.    

 

Escape rooms zijn hot. En terecht, want tegen de klok puzzels oplossen om tijdig te ontsnappen uit een kamer is een unieke en spannende beleving. De escape rooms spelen in op de real life game trend die enkele jaren geleden is ingezet: computerspelletjes naspelen, maar dan levensecht.  

 

Vernieuwing

Ondertussen is er al een nieuw concept van escape room in trek: prison break. Het spel is een combinatie van escape room met een soort van Fort Boyard: puzzels gecombineerd met fysieke proeven. Het spelconcept is ontstaan in Zweden, maar wordt ook in onze streken steeds populairder.  

 

Sportief

Die populariteit is ook makkelijk te verklaren vanuit een andere trend: de 'versporting' van de maatschappij. Deze games zijn een goed alternatief voor jeugd die steeds minder lichaamsbeweging neemt, maar wel uren slijt met gamen op de computer. Ze vinden het tof om hun favoriete computergames ook 'in het echt' na te spelen. Dat blijkt zelfs behoorlijk intensief te zijn. Onderzoek toont aan dat zo een avontuurlijke escape room even veel fysieke inspanning vraagt als een partijtje voetbal.  

 

Teambuilding

Ook socio-emotioneel moet je sterk staan. Je hebt je teamgenoten nodig om de puzzels op te lossen en de fysieke proeven tot een goed einde te brengen. Je moet dus goed kunnen samenwerken in team. Anders haal je het niet. Dat maakt van deze games een top teambuildingactiviteit.  

 

In Nederland en België vind je ondertussen al meer dan 350 locaties waar je escape room kan spelen. En DeFabrique in Utrecht heeft net de grootste Prison Island van het land geopend.

27-01-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Like ons op Facebook, volg ons op TwitterLike ons op Facebook, volg ons op Twitter
Welk type eventplanner ben jij?Welk type eventplanner ben jij?
Innovatieve techniek zorgt voor indrukwekkend podium Eurovisie SongfestivalInnovatieve techniek zorgt voor indrukwekkend podium Eurovisie Songfestival
Advertenties

In de kijker

The Safe Group

The Safe Group

Betrouwbare lichtkranten voor je event, waar moet je op letten?

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Saturday
Meer weer

Vacatures

 1. 24-05Account Manager
  Art Of Confusion / 7theaven...
  Antwerpen
 2. 24-05Parttime Docent Eventmanagement
  Hogeschool TIO
  Utrecht
 3. 24-05Parttime Docent Eventmanagement
  Hogeschool TIO
  Zuid-Holland