Energiedips voorkomen op jouw congres

Energiedips voorkomen op jouw congres

Een zware lunch, té vol programma of kater van de party de dag ervoor kunnen de concentratie van je congresdeelnemers de das omdoen. Je bezoekers missen een deel van de boodschap, en laat het nu net dat zijn waar je als congresorganisator in hebt geïnvesteerd.

 

Maar geen probleem, deze 6 tips zetten je al aardig op weg!

 

1. Ontbijten als een koning kan ook anders

Op bijna alle congressen staan de koffiekoeken 's ochtends al klaar. Lekker. Onze bourgondische leefwijze is met zijn vele suikers en hopen vlees nefast om heel de dag oplettend te kunnen zijn. Zorg voor gezonde en lichte alternatieven. Volkoren producten leveren veel en gespreide energie en zijn gemakkelijk te verteren. Geen suikerdips meer. Stap dus af van de suikerbommen zoals ontbijtkoeken en muffins en kies voor fruit en lichtere snacks. Lightbagels zijn bijvoorbeeld een leuk alternatief. Je kan ze combineren met beleg zoals kalkoen of kippenwit.

 

2. Zorg voor lichte lunches en pauzes

Hoe zwaarder een lunch is, hoe meer moeite het lichaam heeft om het te verteren. Doordat het lichaam zo hard moet werken, krijg je die typische energiedip na het eten. Idealiter heeft een maaltijd 600 - 800 calorieën. Vermijd wit brood en aardappelen en kies bijvoorbeeld voor volkorenpasta. Opteer voor slaatjes waar je kalkoen, kip of tonijn aan kan toevoegen. Die bevatten veel proteïnen en weinig vet. De nodige groentjes zorgen voor een goede opkikker.

 

3. Energizers zijn goud waard

Beweging is altijd belangrijk, op welk event dan ook. De bloedsomloop wordt bevorderd, hersenen worden terug wat wakkerder en de vrijgekomen endorfine brengt enthousiasme met zich mee. Combineer het met netwerken door een vijftal minuten beweging voor elke sessie te voorzien. Een leuke opkikker is om in vijf minuten drie businesskaartjes te verzamelen van mensen die je nog niet zo goed kent. Eventjes een frisse neus halen kan natuurlijk ook wonderen doen.

 

4. Voorzie voldoende opfrissers

Het is altijd aangenaam als een congresganger directe toegang heeft tot opkikkers. Voorzie vers fruit en vers gemaakte icetea’s tijdens de pauzes, maar zorg ook voor wat water tijdens de sessies. Zorg er ook voor dat je locatie een aangename temperatuur heeft. Te warm heeft wegdommelen als gevolg. Zet af en toe eens een raam open, de frisse lucht zal iedereen kunnen appreciëren.

 

5 Alcohol kan, maar liefst op het einde of na het programma

Wat wijn bij de lunch kan verleidelijk zijn. Een verse smoothie kan even lekker zijn en maakt je niet slaperig. Alcohol zorgt echter voor dehydratatie. Na een ochtend die intellectueel al intensief was, kan dat dus glaasje gevaarlijk zijn. Je wordt er lomer van waardoor de eerste sessies na de middag een echte strijd voor de oogleden zullen zijn.

 

6 Vermijd een programma tot 's avonds laat

Een gezonde nachtrust doet wonderen. Ten eerste verwerken de hersenen zo de informatie die de het tijdens de dag vergaard heeft. Ook worden ‘de batterijen terug opgeladen’, zodat ze de dag fris kunnen aanvangen. Natuurlijk zetten sommigen graag de bloemetjes buiten, maar zorg ervoor dat jouw programma op een mooi uur stopt. Zo laat je de optie open en zijn katers en kleine oogjes optioneel.  

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures