Eventsector unaniem: groei op komst! Meer bedrijven organiseren eventsEventsector unaniem: groei op komst! Meer bedrijven organiseren events

Steeds meer bedrijven zetten in op marketing en dat stemt de eventsector positief. Uit de nieuwe EventMonitor Q4 2015 blijkt dat 84% van de eventbedrijven verwacht dat de omzet de komende 6 maanden zal stijgen.

 

In het derde kwartaal van 2015 zag al 54% van de eventbedrijven zijn omzet effectief stijgen. Die stijging zette zich ook in het laatste kwartaal door met 52%. Uit een bijkomend kwalitatief onderzoek kunnen we afleiden dat eventbedrijven die mee evolueerden met de noden van de markt en hun return kunnen aantonen het nu erg goed doen. Bedrijven die niet innoveerden, hebben het moeilijk. 

 

Meer bedrijven organiseren events

Nochtans geeft 30% van de opdrachtgevers aan dat hun budgetten voor events zijn gedaald. 60% zag een status quo en 10% groei. Dat de daling weinig of geen effect heeft gehad op de omzetten van de eventbureaus en de toeleveranciers is te verklaren door de stijging in het aantal bedrijven dat evenementen organiseert. Meer bedrijven dan ooit investeren in eventmarketing en zien er de toegevoegde waarde van in. Live interactie komt na de digitalisering van de marketingwereld weer hoog op de prioriteitenlijst te staan.

 

Groei op komst

71% van de opdrachtgevers verwacht de komende 6 maanden meer in events te investeren. 28% van hen is wel van plan te knippen in het eventbudget. De daling wordt gecompenseerd door de verwachting dat het aantal bedrijven dat events organiseert nog verder zal stijgen. De algemene tendens is dus positief en een nieuwe opsteker voor de evenementensector. Bij de eventbedrijven rekent 84% op groei de komende 6 maanden. Vooral de Nederlandse markt is met 94% optimistisch. In België verwacht 80% groei.

 

Budget per person stijgt

Het budget dat per persoon op een evenement gespendeerd wordt, stijgt. Bij de kleinere budgetten is er weinig of geen verschil, maar er zijn terug meer opdrachtgevers die 250 euro of meer per persoon te spenderen hebben.

 

Er is meerWe hebben hier slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht.EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er boven uitsteekt of iets in te halen heeft.

 

Download EventMonitorWil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?
 


Bestel het rapport nu!

 

Nam je deel aan deze editie van de enquête, dan kan je EventMonitor gratis downloaden. Je ontvangt hiervoor per e-mail een download code op het e-mailadres waarmee je deelnam. Ook eventplanner.PRO-leden downloaden het rapport gratis. Wil je er volgende keer zeker van zijn dat je het rapport ook gratis kan downloaden? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer je de eerstvolgende enquête kan invullen.

 

Over EventMonitorEventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be in samenwerking met de vakverenigingen CLC-Vecta, IDEA, ACC Belgium, BESA, BAPCO, EMA Society, SITE België en SITE Nederland.

16-01-2016

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Zo verpesten planningsmisvattingen je evenementZo verpesten planningsmisvattingen je evenement
50m² beeldprojectie bij BluePoint met twee Barco F90-4K13 projectoren50m² beeldprojectie bij BluePoint met twee Barco F90-4K13 projectoren
Voor elke event-uitdaging een creatieve oplossing met beeldenVoor elke event-uitdaging een creatieve oplossing met beelden
Advertenties

In de kijker

Mobiwijzer en groeneVENTscan demo

Mobiwijzer en groeneVENTscan demo

Laat het vervoer naar je evenement niet aan het toeval over.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 2. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 3. 07-03Salesmanager België (Fulltime)
  Neptunus bvba
  Limburg