Eventsector unaniem: groei op komst! Meer bedrijven organiseren events

Eventsector unaniem: groei op komst! Meer bedrijven organiseren events

Steeds meer bedrijven zetten in op marketing en dat stemt de eventsector positief. Uit de nieuwe EventMonitor Q4 2015 blijkt dat 84% van de eventbedrijven verwacht dat de omzet de komende 6 maanden zal stijgen.

 

In het derde kwartaal van 2015 zag al 54% van de eventbedrijven zijn omzet effectief stijgen. Die stijging zette zich ook in het laatste kwartaal door met 52%. Uit een bijkomend kwalitatief onderzoek kunnen we afleiden dat eventbedrijven die mee evolueerden met de noden van de markt en hun return kunnen aantonen het nu erg goed doen. Bedrijven die niet innoveerden, hebben het moeilijk. 

 

Meer bedrijven organiseren events

Nochtans geeft 30% van de opdrachtgevers aan dat hun budgetten voor events zijn gedaald. 60% zag een status quo en 10% groei. Dat de daling weinig of geen effect heeft gehad op de omzetten van de eventbureaus en de toeleveranciers is te verklaren door de stijging in het aantal bedrijven dat evenementen organiseert. Meer bedrijven dan ooit investeren in eventmarketing en zien er de toegevoegde waarde van in. Live interactie komt na de digitalisering van de marketingwereld weer hoog op de prioriteitenlijst te staan.

 

Groei op komst

71% van de opdrachtgevers verwacht de komende 6 maanden meer in events te investeren. 28% van hen is wel van plan te knippen in het eventbudget. De daling wordt gecompenseerd door de verwachting dat het aantal bedrijven dat events organiseert nog verder zal stijgen. De algemene tendens is dus positief en een nieuwe opsteker voor de evenementensector. Bij de eventbedrijven rekent 84% op groei de komende 6 maanden. Vooral de Nederlandse markt is met 94% optimistisch. In België verwacht 80% groei.

 

Budget per person stijgt

Het budget dat per persoon op een evenement gespendeerd wordt, stijgt. Bij de kleinere budgetten is er weinig of geen verschil, maar er zijn terug meer opdrachtgevers die 250 euro of meer per persoon te spenderen hebben.

 

Er is meer

We hebben hier slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er boven uitsteekt of iets in te halen heeft.

 

Over EventMonitor

EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be in samenwerking met de vakverenigingen CLC-Vecta, IDEA, ACC Belgium, BESA, BAPCO, EMA Society, SITE België en SITE Nederland.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties