Organisatiebureau onder vuur om bedrijfsuitjeOrganisatiebureau onder vuur om bedrijfsuitje

"Leen een fiets en steek de band lek. Laat je in je kruis schoppen door een kind. Ga ergens plassen waar je er voor moet betalen, maar betaal niet." Het zijn de op zijn minst bizarre opdrachten die op een bedrijfsuitje in Nijmegen uitgevoerd moesten worden.

 

Dat schrijft AD.nl op haar website. Medewerkers van de supermarkt AH to Go in Nijmegen speelden het 'Crazy 88'-spel van een Nijmeegs evenementenbureau. Om te winnen moet je opdrachten uitvoeren waarvoor je punten krijgt. Om te bewijzen dat die opdrachten ook effectief uitgevoerd werden moet alles gefilmd worden met cameraatjes die het eventbureau uitdeelt. In een van de filmpjes is volgens het AD.nl te zien dat een AH-medewerkster zich tussen haar benen laat 'trappen' door een jong meisje. De krant plaatste een foto uit het filmpje op haar site.

 

Het eventbureau ontkent dat de opdrachten in het spel zitten en spreekt daarmee de verantwoordelijke van de supermarkt tegen. "Er waren meerdere opdrachten waarvan we dachten: die gaan we niet doen. Het is lullig tegenover de mensen bij wie je het doet. Je gaat niet zomaar een band lek steken. Je kunt het ons allemaal na gaan vragen, maar hij stond er toch echt tussen. Je kon volgens mij 20 punten krijgen voor die opdracht. Maar ja, welke gek gaat dat nou doen?", vertelt ze aan AD.nl.

 

Een anonieme medewerker van het bureau bevestigde de opdracht over het leksteken van de banden aan AD.nl. Er zou volgens de spelbegeleider ook een opdracht zijn waarbij je door een bewaker buiten gegooid moet worden, al zou die opdracht meestal door de deelnemers in scene gezet worden nadat ze dit vooraf met een beveiligingsagent afspreken. Het bedrijf zelf laat in het artikel weten dat de genoemde opdrachten helemaal niet op de lijst staan en ook het overkoepelende eventbureau ontkent.

 

De belangrijkste vraag is natuurlijk: "Hoe ver kan je gaan om een teambuilding event 'spannend' te maken? Waar ligt de grens?".  Het spreekt voor zich dat mensen op een bedrijfsuitje eens wat anders willen dan elke dag, maar volgens de politie is het platsteken van banden en het ongevraagd in de billen knijpen duidelijk en brug te ver én strafbaar. Ze kregen wel nog geen klachten binnen. Eerder schreven we ook al eens stuk over een bedrijfsuitje dat wansmakelijk uit de hand liep met een nep-executie.

Bron: AD.nl - 09-01-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Alternatief voor jaarlijkse BBQ: Pizza’s & CocktailsAlternatief voor jaarlijkse BBQ: Pizza’s & Cocktails
1 op de 2 marketeers maakt gebruik van Live Communicatie1 op de 2 marketeers maakt gebruik van Live Communicatie
Uniek event? Expeditie Robinson bij Landal GreenParks!Uniek event? Expeditie Robinson bij Landal GreenParks!
Advertenties

In de kijker

Memory-Lane

Memory-Lane

Klaar voor een nostalgische duik in het collectieve geheugen? Memory-Lane pakt met uit met een vernieuwend event- en hospitalityconcept.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Monday
Meer weer

Vacatures

 1. 28-04All round medewerker / technieker
  Art Of Confusion / 7theaven...
  Antwerpen
 2. 27-04Gedreven Account Manager Mice
  @dmire
  Oost-Vlaanderen
 3. 18-04Sales/acount manager met ervaring
  Kortrijk XPO nv
  West-Vlaanderen