Column: Meer dan enkel windverplaatsingColumn: Meer dan enkel windverplaatsingcolumn


We zijn weer aanbeland in de tijd van het jaar waarin eindejaarsrecepties en goede zakelijke voornemens goed gedijen. In lijn met deze feestperiode klop ik een luchtig culinair verhaal op, over hoe je jouw event zo kan dresseren dat het gesmaakt wordt.  

 

Alle bedrijven smeden plannen om, bij wijze van bedanking, de klanten als 'centrepiece' te positioneren op hun festiviteiten. Maar, evenementen zijn ook een ideaal canvas waarop boodschappen geschilderd kunnen worden. Mooie ROI opportuniteiten die vaak blijven liggen.  

 

De entertainment elementen zoals decoratie en performances zijn de saus die het verhaal binden. Hierdoor vallen die onderdelen naar mijn inzien in de categorie 'broodnodig', en niet in de categorie 'we zien wel of er budget overblijft'.  

 

'Form follows function' zei de Amerikaanse architect Louis Sullivan, de 'vader' van de stalen skyscraper. Zijn beroemde assistent Frank Lloyd Wright nam deze zinsnede over en lanceerde zo een denkrevolutie die nog steeds actueel is bij fabrieksontwerpen, in de automotive industrie en doorheen de hele design wereld. Dit opende een debat aangaande de functionaliteit van ornamentalisering. Die conclusies zijn even makkelijk te projecteren op de hedendaagse evenementensector. Onze sector is er immers eveneens één waarbij praktisch denken intrinsiek verweven is met nemen van artistieke keuzes.  

 

Communiceren zonder het einddoel om de boodschap in de herinnering te laten plakken is eigenlijk zoveel als nutteloze windverplaatsing. Deze column is een oproep aan de sector waar ik zo van hou om event decoratie en entertainment elementen meer te gaan benaderen als het papier waarop de communicatie geschreven wordt, eerder dan als verplichte ballast. Als je vertrekt vanuit dit gegeven, dan wordt het keuzeproces ook eenvoudiger. Alles wat niet nodig is om de boodschap te versterken vliegt er uit. Het gehele event wordt één grote aanplakzuil met een scala aan boodschappen. Alle verpakt in een eenduidige, kleurrijke en entertainende saus die gesmaakt wordt en bijblijft. Het is immers lekker eten dat gesmaakt wordt, geen droge kost. We hebben er dus alle voordeel bij om onze events even 'lekker' te maken als ze 'voedzaam' zijn.  

 

Geloof jij ook in de kracht van evenementen om onbewust en niet opdringerig te communiceren, of is een feestje voor jou niet meer dan dat?

16-12-2015

Comments

Meld je hier aan om te reageren

Natasja Torcque [On Top Events]Ik geloof juist in de kracht hiervan. Als alle onderdelen van het evenement bijdragen aan de doelstelling (de boodschap) heb je een rode draad die voelbaar is, waardoor de boodschap veel beter blijft hangen.

2015-12-16 - 16:45uLees ook

Plaats jouw vacatures op eventplanner!Plaats jouw vacatures op eventplanner!
Ideëen nodig voor een geslaagd evenement? Kom naar de E&C Days!Ideëen nodig voor een geslaagd evenement? Kom naar de E&C Days!
Combineer vergaderen met ontspannende wellnessCombineer vergaderen met ontspannende wellness
Advertenties

In de kijker

Singapore Tourism Board

Singapore Tourism Board

Trendy hotels en shops in Singapore

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 25-03Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media bvba
  Antwerpen
 2. 24-03Zelfstandig magazijnier (m/v)
  Event Flooring Services
  Oost-Vlaanderen
 3. 03-03Actieve planner Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]