Stijl-trends voor events in 2016

Stijl-trends voor events in 2016

Wereldwijd speurt het trends-team van Van der Maarel naar de nieuwste trends om jouw event nog unieker te maken. Deze trends worden in de studio vertaald naar creatieve en vernieuwende stylingconcepten. Zo ook voor 2016!

 

"Opvallend is dat we zien dat de trends van 2015 worden doorgezet naar 2016 waarbij we de Scandinavische sferen in wit, ronde vormen en houtaccenten nog meer zullen terug zien en ook de botanische invloed groot is komend jaar. In 2016 zal het betrekken van de natuur in de styling van events nog belangrijker worden. Het gebruik van grote bomen, groen-eyecatchers en prachtig bloemwerk creëren de juiste sfeer en dimensie aan een event", vertelt Cees Van der Maarel.

 

De trends die we het komende jaar zullen terugvinden op events:

 

Puur & Natuurlijk

Een serene en pure sfeer door het gebruik van veel natuurlijke, hoogwaardige materialen en veelvuldig groendecoratie en bloemwerk. Vrouwelijke, ronde vormen met een pure uitstraling en perfecte afwerking zijn de kenmerken van deze trend met veelal Scandinavische invloeden. De meubellijn Cilindro die Van der Maarel dit jaar ontwikkeld hebben is gebaseerd op deze trend.  

 

Stoer & Ambachtelijk

Staal, hout en onbewerkte, stoere materialen zullen we komend jaar wederom veel terug zien. Hoogwaardige materialen die geschiedenis en ambacht ademen, gecombineerd met stoere en groen- en bloemdecoraties. "Rauwe, stoere en pure, onbewerkte materialen die we terugzien in onze meubellijn South is een goed voorbeeld van deze trend."   

 

Tips & Tricks voor 2016

  • Lef! Het mixen van vormen
    De ronde vorm is terug van weggeweest in de eventbranche en mag weer! Organische vormen zijn zacht, glooiend en vrouwelijk en durf rond, ovaal en vierkant te combineren. Het geeft een verrassend en speels resultaat.  

  • Kleur bekennen!
    Natuurlijke en rustige tinten blijven de basis voor 2016! De positieve geluiden in de economie en markt zorgen echter voor meer lef en durf in de styling van events. Denk out-of-the-box en durf te spelen met gedurfde en frisse kleuren op jouw event.  

  • Gedurfde materialen!
    De afgelopen jaren hebben we veel gelakt hoogglans meubilair in zwart of wit waarbij het materiaal nauwelijks zichtbaar of laat staan voelbaar is. We gaan meer toe naar het zichtbaar en voelbaar maken van de materialen en brengen het meubilair weer tot leven. Het laten zien en ook voelen van de ware aard van het materiaal. Van ruw en grof tot zacht en aaibaar, onbewerkt en puur. Door juiste combinatie van diverse materialen ontstaat er een aangename entourage, van hoogglans gelakt hout tot puur eiken en leder. Alles mag en alles kan.  

Tot slot... geef je event een 'gezicht' wat betreft sfeerbeleving! Doe dit door co-creation! Werk samen en breng eventstylisten en opdrachtgevers samen om zo unieke en verrassende concepten te creëren.  

www.vandermaarel.nl

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures