Stijl-trends voor events in 2016Stijl-trends voor events in 2016

Wereldwijd speurt het trends-team van Van der Maarel naar de nieuwste trends om jouw event nog unieker te maken. Deze trends worden in de studio vertaald naar creatieve en vernieuwende stylingconcepten. Zo ook voor 2016!

 

"Opvallend is dat we zien dat de trends van 2015 worden doorgezet naar 2016 waarbij we de Scandinavische sferen in wit, ronde vormen en houtaccenten nog meer zullen terug zien en ook de botanische invloed groot is komend jaar. In 2016 zal het betrekken van de natuur in de styling van events nog belangrijker worden. Het gebruik van grote bomen, groen-eyecatchers en prachtig bloemwerk creëren de juiste sfeer en dimensie aan een event", vertelt Cees Van der Maarel.

 

De trends die we het komende jaar zullen terugvinden op events:

 

Puur & Natuurlijk

Een serene en pure sfeer door het gebruik van veel natuurlijke, hoogwaardige materialen en veelvuldig groendecoratie en bloemwerk. Vrouwelijke, ronde vormen met een pure uitstraling en perfecte afwerking zijn de kenmerken van deze trend met veelal Scandinavische invloeden. De meubellijn Cilindro die Van der Maarel dit jaar ontwikkeld hebben is gebaseerd op deze trend.  

 

Stoer & Ambachtelijk

Staal, hout en onbewerkte, stoere materialen zullen we komend jaar wederom veel terug zien. Hoogwaardige materialen die geschiedenis en ambacht ademen, gecombineerd met stoere en groen- en bloemdecoraties. "Rauwe, stoere en pure, onbewerkte materialen die we terugzien in onze meubellijn South is een goed voorbeeld van deze trend."   

 

Tips & Tricks voor 2016

 • Lef! Het mixen van vormen
  De ronde vorm is terug van weggeweest in de eventbranche en mag weer! Organische vormen zijn zacht, glooiend en vrouwelijk en durf rond, ovaal en vierkant te combineren. Het geeft een verrassend en speels resultaat.  

 • Kleur bekennen!
  Natuurlijke en rustige tinten blijven de basis voor 2016! De positieve geluiden in de economie en markt zorgen echter voor meer lef en durf in de styling van events. Denk out-of-the-box en durf te spelen met gedurfde en frisse kleuren op jouw event.  

 • Gedurfde materialen!
  De afgelopen jaren hebben we veel gelakt hoogglans meubilair in zwart of wit waarbij het materiaal nauwelijks zichtbaar of laat staan voelbaar is. We gaan meer toe naar het zichtbaar en voelbaar maken van de materialen en brengen het meubilair weer tot leven. Het laten zien en ook voelen van de ware aard van het materiaal. Van ruw en grof tot zacht en aaibaar, onbewerkt en puur. Door juiste combinatie van diverse materialen ontstaat er een aangename entourage, van hoogglans gelakt hout tot puur eiken en leder. Alles mag en alles kan.  

Tot slot... geef je event een 'gezicht' wat betreft sfeerbeleving! Doe dit door co-creation! Werk samen en breng eventstylisten en opdrachtgevers samen om zo unieke en verrassende concepten te creëren.  


www.vandermaarel.nl

advertorial18-12-2015

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Feest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykitFeest vlekkeloos en zorgeloos met de SOS-partykit
De 'customer journey' van je event begint al bij de registratieDe 'customer journey' van je event begint al bij de registratie
Virtual, augmented en mixed reality tijdens FestivakVirtual, augmented en mixed reality tijdens Festivak
Advertenties

In de kijker

Thermae Sports Merchtem

Thermae Sports Merchtem

Combineer inspanning met ontspanning bij Thermae Sports Merchtem.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 23-10Event Manager
  Fort Evenementen
  Noord-Holland
 2. 23-10Stage Marketing & Communicatie
  Fort Evenementen
  Noord-Holland
 3. 22-10Bewakingsagent (m/v)
  Key4ce Security
  Oost-Vlaanderen