De metamorfose van AED Studios

De metamorfose van AED Studios

2015 werd een topjaar voor AED Studios in Lint. Het grootste mediacenter van de Benelux haalde een aantal topproducties binnen en zag de bezettingsgraad van de site sterk stijgen.

 

Voor televisie werden onder andere succesvolle programma's als 'So You Think You Can Dance', 'Belgium's Got Talent' en 'K3 zoekt K3' in Lint gedraaid. De science fiction film 'Iron Sky - The Coming Race', met een megabudget van 17 miljoen euro, werd volledig bij AED Studios opgenomen en de acrobaten van Dragone werden gedurende drie maanden opgeleid om te schitteren tijdens de showreeks in Macau.

 

Metamorfose

Ondertussen onderging de site ook een grondige metamorfose door de verdere afbraak van de Sobemi fabriek, waardoor een parking voor 1.000 wagens kon worden aangelegd en AED Studios een imposante nieuwe voorgevel kreeg. In januari 2016 staan alvast prestigieuze shows als 'De Gouden Schoen' en de 'Music Industry Awards' op het programma.

 

Evenementen
"Naast televisie, film en rehearsals willen we met AED Studios ook volop de bedrijvenmarkt bedienen voor de organisatie van beurzen en corporate events", zegt Filip Van Vlem, communicatieverantwoordelijke van AED group. "Het complex werd in de afgelopen twee jaar volledig afgewerkt en gerenoveerd, met veel aandacht voor duurzaam ondernemen. De aanleg van de grote parking en de nieuwe voorgevel zijn het sluitstuk in de volledige ombouw van de site. Eindelijk krijgt het complex het aangezicht dat het eigenlijk altijd heeft verdiend, en komen we tegemoet aan de vraag van de bedrijvenmarkt."

AED Studios bevindt zich in een groene omgeving en beschikt over 16 studio's. Een bedrijf kan opteren voor een black box die uitgerust is met een mobiel technisch plafond om een volledige eigen eventsetting te ontwerpen. Er zijn ook vast ingerichte ruimtes zoals een auditorium met 460 stoelen, de ingerichte feestzaal tot 1.500 gasten of de high-tech audiovisuele Barco Virtual World met 360 graden videoprojectie.

www.aedstudios.com
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties