Leuven heeft geen plaats meer voor MarktrockLeuven heeft geen plaats meer voor Marktrock

Er is in 2016 geen plaats meer voor Marktrock in Leuven. Dat heeft het Leuvense stadsbestuur bekendgemaakt. "Wij staan perplex van dit nieuws en vinden dit ongelooflijk jammer", klinkt het bij organisator Live Entertainment.
 
Het stadsbestuur heeft na een positieve evaluatie beslist om in de zomer van 2016 het overkoepelend evenement 'Het Groot Verlof' verder uit te bouwen. Er komen twee bijkomende betalende concerten en er wordt plaatsgemaakt voor een nieuw festival dat in het teken staat van 'dans'.

 

Het stadsbestuur zet hiermee een punt achter Marktrock en beslist om geen nieuwe samenwerking met Live Entertainment af te sluiten. "We vinden dat het tijd is om een nieuwe weg in te slaan", zegt schepen Dirk Vansina.

 

"Ongelooflijk jammer"

Marktrockorganisator Live Entertainment is teleurgesteld met de keuze van het Leuvense stadsbestuur. Hun programmatie voor het stadsfestival begon al goed vorm te krijgen. Ze gaan nu op zoek naar een andere locatie in Vlaams-Brabant.

 

"Deze namiddag hebben wij vernomen dat het schepencollege van stad Leuven de beslissing heeft genomen om niet verder te gaan met Marktrock in Leuven. Wij staan perplex van dit nieuws en vinden dit ongelooflijk jammer. We stonden in de startblokken voor editie 2016 met een fantastische line-up met onder andere Emma Bale, Stan Van Samang, Clouseau en Milk Inc, met tevreden sponsors en met een indrukwekkend mediaplan", klinkt het in een persbericht.

 

"Jaren onzekerheid"

"We betreuren enorm dat we niet eens de kans gekregen hebben om onze toekomstplannen voor te stellen. We proberen al tevergeefs twee maanden een afspraak te beleggen met de bevoegde diensten en schepen. We werden voortdurend afgehouden en aan het lijntje gehouden, we weten nu waarom. De lokale politiek had blijkbaar geen oren meer naar onze plannen. Jammer dat we eenzijdig en zonder enige vorm van argumentatie aan de kant worden gezet", aldus Live Entertainment.

 

"Live Entertainment wilde nog heel graag verder met Marktrock in Leuven en had nog steeds de ambitie om er het festival verder uit te bouwen. Tegelijk is dit nieuws ook een opluchting na jaren van onzekerheid. Het stadsbestuur van Leuven bekent eindelijk kleur in het Marktrock-dossier en kiest nu openlijk 100% voor een eigen gesubsidieerd festival. We wensen Leuven volgende zomer veel succes met hun nieuw initiatief", klinkt het nog.

Bron: GVA 30/10 via License2Publish - Foto: Facebook Marktrock - 01-11-2015

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

TivoliVredenburg is in bewegingTivoliVredenburg is in beweging
5 redenen waarom je meer over 'protocol' op evenementen moet leren5 redenen waarom je meer over 'protocol' op evenementen moet leren
Studio 100 vind geen geschikte evenementenlocatie... laat peperdure zaal bouwenStudio 100 vind geen geschikte evenementenlocatie... laat peperdure zaal bouwen
Advertenties

In de kijker

Singapore Tourism Board

Singapore Tourism Board

Trendy hotels en shops in Singapore

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-02Food & Beverage Assistent
  Kortrijk Xpo Meeting Center
  West-Vlaanderen
 2. 07-02Event medewerker/ activiteiten(bege)leider (m/v)
  Perfect+ Event Productions
  West-Vlaanderen
 3. 07-02Radarwerk zoekt planner
  Radarwerk
  Antwerpen