Wat ging er mis tijdens zomer 2015 en wat kunnen we daarvan leren?

Wat ging er mis tijdens zomer 2015 en wat kunnen we daarvan leren?

We kunnen terugkijken op een zomer met vele mooie en verrassende evenementen. Vooral het aanbod muziekfestivals was groot en en de opkomst van bezoekers mooi. Maar met grote bezoekersaantallen kan er natuurlijk ook een hoop mis gaan. En vooral als bijvoorbeeld het weer niet echt meewerkt of als constructies niet blijven staan. 

 

Tijdens Festivak zal de Vereniging Van EvenementenMakers (VVEM) een inhoudelijk programma presenteren waarbij ze samen met experts terugblikken op het afgelopen evenementenseizoen. Gelukkig verliepen vele evenementen goed, maar er ging toch ook wel het nodige mis. Tijdens de sessie op 25 november a.s. kijken Menno Hoezee van Tentconsultants International en Willem Westermann van de VVEM naar wat er allemaal gebeurd is en wat we daarvan kunnen leren. In deze bijdrage komen meerdere facetten aan de orde zoals de organisatie (het voorkomen van onderlinge onduidelijkheden) maar ook materiaalgebruik (omvallende constructies voorkomen) en praktische tips ter verbetering. 

 

Menno Hoezee en Willem Westerman zijn beide experts op het gebied van veiligheid. Menno adviseert nationaal en internationaal over het goed ontwerpen en het veilig gebruiken van tenten. Willem is als veiligheidscoördinator betrokken bij tal van kleine en grote publieksevenementen. 

 

Speciaal voor Festivak heeft de VVEM een programma samengesteld waarbij het thema veiligheid aan bod komt. Naast bovenstaande bijdrage, zal de VVEM ook een presentatie verzorgen omtrent normen en regels op het gebied van veiligheid (o.a. constructieve veiligheid, brandveiligheid, elektrische veiligheid, enz) en omtrent 'Celebrate Safe', een campagne ter promotie van gezond en veilig uitgaan.

 

Het VVEM-congres zal plaatsvinden op woensdag 26 november van 13.15 tot 15.15 uur en is voor alle bezoekers van Festivak vrij te bezoeken. Meer informatie en registratie via:

www.festivak.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties