54% eventbedrijven ziet omzet stijgen54% eventbedrijven ziet omzet stijgen

De voorspelling van de vorige EventMonitor komt uit. 78% van de marketeers gaf toen aan meer budget voor events te zullen vrijmaken. Vandaag ziet 54% van de eventbedrijven effectief zijn omzet stijgen. 23% van de opdrachtgevers verwacht ook de komende 6 maanden nog groei in hun budget voor events.  

 

Voor het 6de kwartaal op rij tekenen eventbedrijven (54% dit kwartaal) een omzetgroei op. Dat blijkt uit het jongste EventMonitor rapport van eventplanner.be /.nl. Bij de opdrachtgevers zag 79% het budget de afgelopen 12 maanden stabiliseren.  

 

Meer investeringen in events

23% van de opdrachtgevers verwacht de komende 6 maanden meer in events te investeren. 75% van hen verwacht dat de budgetten gelijk zullen blijven en slechts 2% is van plan te knippen in het event-budget. Bij de eventbedrijven rekent 55% op groei de komende 6 maanden.  

 

Meer events per opdrachtgever

Er worden meer events per opdrachtgever georganiseerd. Een trend die zich voor het eerst in Q2 2015 in zette, maar nu aanhoudt. 21% van de opdrachtgevers organiseert drie evenementen per jaar. 56% organiseert tot 5 evenementen per jaar. 26% organiseert tussen 5 en 10 events per jaar. 18% meer dan 10 per jaar. Bovendien lezen we in het EventMonitor rapport dat ook het verhoogde budget dat per persoon gespendeerd wordt op peil blijft.  

 

België versus Nederland

Nederlandse eventbedrijven zijn dit kwartaal optimistischer dan hun Belgische collega’s. 59% van hen zet in op groei, tegenover 39% van de Belgische bedrijven.  

 

Er is meerWe hebben hier slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er boven uitsteekt of iets in te halen heeft.

 

Download EventMonitorWil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?
 


Bestel het rapport nu!  

 

Nam je deel aan deze editie van de enquête, dan kan je EventMonitor gratis downloaden. Je ontvangt hiervoor per e-mail een download code op het e-mailadres waarmee je deelnam. Ook eventplanner.PRO-leden downloaden het rapport gratis. Wil je er volgende keer zeker van zijn dat je het rapport ook gratis kan downloaden? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer je de eerstvolgende enquête kan invullen.  

 

Over EventMonitorEventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be /.nl in samenwerking met de vakverenigingen CLC-Vecta, IDEA, ACC Belgium, BESA, BAPCO, EMA Society, SITE België en SITE Nederland.

10-10-2015

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Bespraar tijd bij het plannen van je volgende evenementBespraar tijd bij het plannen van je volgende evenement
Amazon wil concert tickets verkopenAmazon wil concert tickets verkopen
Één en al duurzaamheid op de GitannekesfoorÉén en al duurzaamheid op de Gitannekesfoor
Advertenties

In de kijker

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Wie verdient het 'eventplanner Certificate of Excellence'? Help jouw favoriet op weg met een review.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 18-08Junior Event Producer
  Sylvester Productions
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 18-08Account Manager
  Art Of Confusion / 7theaven...
  Antwerpen
 3. 11-08Project Coordinator (m/v)
  Event Flooring Services
  Antwerpen