10 bijzondere eventlocaties in Amsterdam

10 bijzondere eventlocaties in Amsterdam

Nog niet zo lang geleden waren er maar een paar goede locaties beschikbaar om een event te organiseren. De keuze was tussen een sfeerloze banquetroom van een hotel of een juist heel 'creatieve' locatie waar je niet mee uit de voeten kon. Nu is dat gelukkig anders. Een lijst samen met 10 bijzondere eventlocaties in Amsterdam.

 

Het hotel had totaal geen atmosphere en bracht voor elk extra ijsblokje of kopje koffie kosten in rekening. Het kasteel of loods hadden daarentegen weer geen wifi en chagrijnig personeel met een 'dat is niet mogelijk' mentaliteit. Gelukkig zijn die tijden voorbij! Hotels zijn veel vernieuwender en de hippe locaties zijn juist weer veel professioneler geworden.

 

Hier zijn tien geweldige locaties in Amsterdam voor het organiseren van een evenement, elk met zijn eigen bijzondere toegevoegde waarde:

 

1. Boom Chicago aan de Rozengracht - Creatief, flexibel en Fun

Boom Chicago zat meer dan 16 jaar op het Leidseplein in een klein gebouw, met eufemistisch gezegd, best wat achterstallig onderhoud. Inmiddels is het Amsterdams-Amerikaanse gezelschap verhuist naar het hartje van de Jordaan en zitten ze nu al weer twee jaar op een prachtige locatie op de Rozengracht.

 

Hun positieve, flexibele en klantgerichte benadering wordt nu eindelijk gematched met een venue met heel veel verschillende mogelijkheden. Ze hebben een grote zaal voor meer dan 300 gasten, een mooie foyer bar voor recepties en ontvangsten met originele glas-in-lood ramen uit 1913 en een kleine zaal voor 100 gasten voor besloten diners en break out sessies. Heel flexibel is ook het feit dat je niet hoeft te werken met een van hun zogenaamde 'preferred suppliers', want ze zitten niet vast aan één cateringbedrijf. Met alle AV middelen in huis en de creatieven van het comedy-gezelschap zelf die grappen kunnen maken over je bedrijf, heb je hier eigenlijk een one stop shop. En ze brengen je niet voor elke spreekwoordelijke scheet kosten in rekening, dus het is ook nog eens een betaalbare optie.

 

www.boomchicago.nl


 

2. Beraadzaal in het Amrâth hotel - Dineer zoals een scheepsbaron

In 1913 gaven een aantal Amsterdamse scheepsbedrijven opdracht voor een nieuw gebouw dat een weerspiegeling was van hun welvarende ondernemingen. Tegenwoordig is dit Art Nouveau pand in handen van het Amrath Hotel Amsterdam. Door het nautische decor met beelden van schepen, oceanen, de Zodiac en beroemde Nederlandse ontdekkingsreizigers waan je je terug in het begin van de twintigste eeuw.

 

De Beraadzaal is de ruimte waar de scheepsbaronnen hun vergaderingen belegden en je voelt hier echt de welvaart van weleer. De zaal is helemaal gerestaureerd tot de grandeur van toen, met een prachtige, originele chandelier en een monumentale vergadertafel. De donkeren tropisch houten panelen zijn nog donkerder uitgeslagen door de (niet langer toegestane) pijpen-, sigaren- en sigarettenrook en geven de zaal een heel eigen en warm karakter. Dit is dan ook een hele mooie locatie voor een besloten diner voor maximaal 34 personen.

 

www.amrathamsterdam.com

 

3 De Loods bij Roest - Millennials hang out

Als je een industriële ruimte zoekt voor een gezelschap tot 1000 personen dan ben je hier op het juiste adres. Met de hippe loods naast Roest kun je alle punten op de cool lijst aanvinken. Oude arbeiderslocatie, een beetje ruw en ongepolijst? Check. Funky personeel met tatoeages en baarden? Check. Eten dat geserveerd wordt vanuit een caravan? Check. En ja, je ziet overal roest. Als je je bezorgd maakt over je witte broek, dan kun je deze locatie beter niet boeken.

 

Als je een jong en vooruitstrevend publiek wilt bereiken, dan is het aan te raden een venue te kiezen die dit gezelschap aanspreekt. Parkeren en openbaar vervoer zijn hier goed geregeld en het is maar een korte tunnel tot aan de ring.

 

www.amsterdamroest.nl

 

 

4. De ballroom in de Waldorf Astoria - Geniet van de elegantie van de Gouden Eeuw

Als budget geen barrière is, dan kun je genieten van de top service van het gerenommeerde Waldorf Astoria in een prachtig gerestaureerd, zeventiende eeuws paleis op de Herengracht. Exquise gerechten komen uit hun door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant. Verder heeft de ballroom alles wat je nodig hebt op het gebied van technische faciliteiten en andere benodigdheden voor het organiseren van een indrukwekkende bijeenkomst. Een aankomst per boot is met een gracht voor de deur natuurlijk een hele goede optie en ook een drankje in de binnentuin geeft je een superluxe gevoel. Als je dan de ballroom binnenkomt met de vier meter hoge plafonds, prachtig licht en een uitzicht op de Herengracht is het plaatje compleet. Jouw 160 gasten voor jouw receptie zullen zwaar onder de indruk zijn van wat een succesvol jaar jouw bedrijf gehad moet hebben.

 

www.waldorfastoria3.hilton.com

 

 

5. SkyLounge Amsterdam in het DoubleTree by Hilton - Uniek zicht over de stad

In de meeste andere steden ga je niet opscheppen over een locatie op de elfde verdieping, maar in Amsterdam stijg je dan met gemak boven alles uit. Skylounge Amsterdam is een geweldige plek tot zo'n 150 personen met schitterende vergezichten van de historische binnenstad van Amsterdam. Tijdens de pauzes in het programma kun je in Skyounge Amsterdam van het uitzicht genieten vanaf je eigen privé terras. De locatie is op loopafstand van Centraal Station met onderin het gebouw een parkeergarage van formaat.

 

www.skyloungeamsterdam.com

 

6. Pllek - Geniet van de charme van funky scheepscontainers

Pllek (dat spel je dus met twee ellen!) is een van de coolste locaties in Amsterdam Noord. Met een overweldigend uitzicht op de rivier het Ij kun je hier een heel goed event wegzetten voor maximaal 250 personen.

 

De prijzen zijn redelijk. Zo doet de huur voor een heel dagprogramma €1000. Dit industrieel juweeltje heeft als buren een eigen restaurant dat al veelvuldig gebruikt is voor bruiloften, verjaardagsfeesten, maar ook verschillende bedrijfsbijeenkomsten. Ze cateren graag van alles op aanvraag en ja, ook hier is de bediening uitgerust met tatoeages, baarden of allebei!

 

www.pllek.nl

 


7. De Waalse Kamer - Boek een stijlvolle vergaderzaal voor 15 personen

Ruimtelijk, licht, gezellig, alsof je bij iemand thuis bent. Zo voelt deze intieme locatie die perfect is voor het hosten van bijeenkomsten voor kleine gezelschappen. Hoewel gelegen in het hart van de hoofdstad is deze locatie toch heel makkelijk te bereiken per auto, openbaar vervoer en als je bij de rest van de Amsterdammers wilt horen, per fiets. Het feit dat dit pand in de zeventiende eeuw gebouwd is maakt een behoorlijke indruk.

 

De hoge plafonds en ramen in combinatie met muren vol schilderijen uit de achtiende eeuw met daarnaast modern abstracte kunst, maakt het allemaal nog indrukwekkender. De centrale ruimte op de begane grond is geschikt voor maximaal 15 personen en je kunt er een break out ruimte bij boeken op de eerste verdieping.

 

Een lunch of diner is absoluut aan te raden want de eigenaren zijn echte foodies met verstand van goed eten en daarbij behorende wijnen. Die liefde proef je in alles wat zij op tafel zetten!

 

 

9. Telepresence en Video Conference bij het WTC - Geen aanwezigen nodig voor deze locatie

Het WTC is de eerste locatie in Nederland waar Telepresence technologie verbonden is met een auditorium, zodat je een video conference kunt houden voor een grotere groep.

 

Het auditorium maakt onderdeel uit van het WTC Amsterdam Conference & Event Center, en biedt plaats aan 200 personen. Het heeft echt een licht- en geluidsysteem van top kwaliteit. Omdat het zo wat in Station Amsterdam Zuid ligt, zijn alle verbindingen per trein en metro heel goed geregeld en is het ook vanuit Schiphol makkelijk te bereiken.

 

www.wtcamsterdam.com

 


10. Supperclub Cruise - Een drijvend feestje

Waarom zou je aan land blijven als je het allemaal met net even meer flair kunt organiseren? Het decor van de Supperclub cruise ziet er helemaal niet uit als dat van een traditionele rondvaartboot. Het heeft veel meer weg van de bekende Supperclub zelf dat al jaren een hotspot is in de Amsterdamse binnenstad (tegenwoordig op de nieuwe locatie in het voormalige Odeon). Clubby-loungy meubilair maakt dat je heerlijk kunt wegzakken in de witte kussens, terwijl je geniet van kleine gerechtjes die in een aantal gangen bij je terecht komen. 

 

Hun aantrekkelijke bediening, bar, performers, hipster DJ's en creatievelingen zorgen ervoor dat jouw event dit jaar net even iets groovier is dan het jaar ervoor. Met hun huis-team van masseurs is dit meteen ook het meest relaxe event dat je ooit georganiseerd hebt. En natuurlijk is er simpelweg gewoon iets magisch aan het dobberen op de Amsterdamse wateren. 

 

www.supperclub.com

www.boomchicago.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Technopolis host modeshow ten voordele van Warmste Spelen 2023

Technopolis host modeshow ten voordele van Warmste Spelen 2023

Blijft jouw event data uit de handen van internetcriminelen?

Blijft jouw event data uit de handen van internetcriminelen?

Organisator Gent Jazz en Jazz Middelheim vraagt faillissement aan

Organisator Gent Jazz en Jazz Middelheim vraagt faillissement aan

Advertenties