TomorrowWorld-ellende dwingt moederbedrijf tot paniekverkoop

TomorrowWorld-ellende dwingt moederbedrijf tot paniekverkoop

SFX Entertainment, de Amerikaanse evenementengigant waar ook de organisatoren van TomorrowWorld in de VS mee samenwerken, overweegt een snelle verkoop van enkele onderdelen. Aanleiding is de modder-ellende die TomorrowWorld overschaduwde.

 

Om het hoofd boven water te kunnen houden, lijkt de marktleider inzake elektronische dansmuziek (EDM) gedwongen onder meer Beatport te verkopen. De impact op Tomorrowland/TomorrowWorld zou beperkt blijven.

 

Na de chaos op TomorrowWorld zakte het aandeel van SFX Entertainment 7,5 procent. SFX ziet zich genoodzaakt bezoekers van TomorrowWorld de ticketprijs terug te betalen nadat ze dagbezoekers moesten weigeren omdat de festivalsite door de weersomstandigheden ontoegankelijk was geworden. Honderden festivalgangers zagen zich gedwongen in de regen langs de kant van de weg te slapen.

SFX wil nu volgens sommige bronnen de geleden schade compenseren met de verkoop van enkele onderdelen. Het aandeel van SFX zakt al sinds augustus. Onder meer Beatport zou door SFX in de etalage gezet worden. Beatport is de Amerikaanse website die dancemuziek aanbiedt in de vorm van digitale downloads. Daarnaast zou ook ticketbedrijf Flavorus verkocht worden, en ook internationale festivalorganisatoren zouden te koop aangeboden worden. Die laatste worden volgens sommige bronnen overbetaald en hun waarde is daarenboven uitgehold. SFX is sinds enkele maanden in openbare handen, de investeerders klagen het bedrijf aan wegens misleidende verklaringen over Sillermans voorstel tot overname.

Tomorrowland wijst erop dat het festival sinds 2013 voor de volle 100 procent Belgisch is en dus niet in handen van het Amerikaanse SFX. Voor de buitenlandse festivals zoals TomorrowWorld werkt Tomorrowland wel samen met SFX als lokale partner.

"Zowel Tomorrowland in Brazilië als TomorrowWorld in de VS lopen goed en zelfstandig en hebben weinig te maken met de problemen van het bedrijf SFX, die zich vooral situeren bij andere activiteiten van de SFX groep", stelt woordvoerster Debby Wilmsen.

"We organiseren ons zelf zo goed mogelijk zodat indien SFX failliet zou gaan, Tomorrowland buiten België kan blijven verder lopen. Het festival in België staat hier sowieso los van en we hebben het volste vertrouwen in de sterkte van de individuele Tomorrowland festivals. Uiteraard hadden we voor Tomorrowland zelf ook liever op een stabielere partner kunnen terugvallen in het buitenland".

SFX Entertainment is het Amerikaanse conglomeraat voor live evenementen, opgericht door media-ondernemer Robert F. X. Sillerman. Het bedrijf werd in 2012 opgericht als de reïncarnatie van Sillermans vorige bedrijf, het huidige Live Nation. SFX focust op elektronische dansmuziek (EDM). De holdings van SFX hebben tal van promotoren en festivals in hun portefeuille, waaronder ook Tomorrowland/TomorrowWorld.

Bron: HLN 01/10 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

reBoot Kombuis
We hebben u gemist!
reBoot Kombuis|
04 May 2021

Op 8 mei stoffen we onze kookpotten af en mogen we u eindelijk weer ontvangen op ons scheepsdek voor een spannend Noordzeemenu. Een bijzondere beleving op vrijdag/zaterdagavond met je partner of vrienden, maar ook als schitterende afsluiter van een zakelijke vergadering op ons schip.


Uiteraard is uw gezondheid onze prioriteit, waarbij de huidige COVID voorschriften voor ons slechts een minimum ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Eventsector is verbijsterd en rekende op meer, veel meer

Eventsector is verbijsterd en rekende op meer, veel meer

32 miljoen euro voor hypermodern congrescentrum in Hasselt

32 miljoen euro voor hypermodern congrescentrum in Hasselt

Catering & events materiaal Boels Party & Events onder de virtuele hamer

Catering & events materiaal Boels Party & Events onder de virtuele hamer

Advertenties