Events organiseren in New York, the sequel - part 3: leuke activiteiten

Events organiseren in New York, the sequel - part 3: leuke activiteiten

Organiseer je een event in New York? Onze redactie geeft tips voor leuke activiteiten die je in de stad kan combineren met je evenement. 

 

In de vorige artikels van deze triologie verklapten we al de do's en don'ts voor een geslaagd event in de Big Apple en toonden we je de hipste eventlocaties in New York. In dit laatste deel maak je kennis met leuke activiteiten.

 

Hippe stadsritten

  • Met de bus. In plaats van de populaire dubbeldekker 'hop on hop off', neem je beter 'The Ride'. Op deze bus zit je zijdelings zodat je altijd een goed zicht hebt. Ben je met een hele groep, dan kan je de tour volledig op maat organiseren.  
  • Met de boot. Een boottrip rond de stad spreekt ook altijd tot de verbeelding. Het jacht 'Manhattan' heeft een fantastische service, kapitein en catering. Je kan deelnemen aan de gewone toer of volledig op maat rondvaren.
  • Met de fiets. Rolling Orange is een Nederlands bedrijf dat fietstochten door de stad organiseert. Je rijdt met Hollandse Oma-fietsen door de hippe stad. 
  • Met de helikopter. Weinig tijd en groot budget? Neem dan de helikopter.  

Achter de schermen

Zet typisch New Yorkse activiteiten op zijn kop. Zo bezoek je een Broadway show ook achter de schermen en heb je een meet and greet met de cast. Of je gaat mee de keuken in van je favoriete restaurant en bekijkt je maaltijd met de ogen van de chef. Personal shopping of een gepersonaliseerde fashion tour, bezoeken aan privéwoningen van kunstverzamelaars, alles is mogelijk in de stad die nooit slaapt.  

 

Flaneren in Central Park

Central Park blijft populair. Een ritje in een paardenkoets, in de rickshaw of op de fiets, een boottochtje aan The Boathouse Restaurant, een hapje en drankje in het iconische Tavern on the Green. Dat zijn klassiekers die het altijd doen. En in de zomer: Shakespeare in the park. Koop een ticket voor een toneelstuk met grote acteurs als Al Pacino, John Lithgow, enz.  

 

Eten met New Yorkers

New York heeft een mengelmoes van keukens. Ga langs de hotspots zoals Eataly, Chelsea Market, Madison Square en eet er samen met de New Yorkers aan de vele eetstandjes en restaurants. Let op: tijdens de lunch kan het er heel druk zijn!  

 

Privé-rondleidingen in musea

New York telt vele prachtige musea. Organiseer een privé rondleiding buiten de openingstijden en sluit af met een receptie in de evenementenzaal. Je vindt zo’n ruimte in bijna elk museum.   

 

Wijnproeven en eten buiten de stad

Wijnliefhebbers doe je een plezier met een wijntoer in de North en South Forks van Long Island. In Stone Barns, op 45 minuten van de stad, vind je Blue Hill, een restaurant met Michelin ster. Het restaurant heeft ook een eigen boerderij waar je terecht kan voor teambuildingactiviteiten. Je kan er logeren in de mooie kamers of in de charmante bed & breakfast accommodaties in de buurt.   

 

Dit artikel maakt deel uit van een reeks: Events organiseren in New York, the sequel. In part 2 krijg je tips voor trendy eventlocaties. In part 1 ontdek je de do's en don'ts voor een event in New York.  

 

 

Met dank aan Nicole van eventenbureau BENG!NY

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures