Valse facturen Buma/Stemra [waarschuwing]

Valse facturen Buma/Stemra [waarschuwing]

Buma/Stemra, de auteursrechtenorganisatie in Nederland, waarschuwt voor valse facturen. Verschillende organisatoren hebben al spookfacturen, die lijken op de echte facturen, ontvangen.

 

De spooknota's lijken op facturen van Buma/Stemra, maar zijn in werkelijkheid afkomstig van van 'Bureau-Stemra'. In de kleine lettertjes staat dat het niet om een factuur, maar om een aanbieding gaat om 'de radiodiensten van Bureau-Stemra te verbeteren'. De Fraudehelpdesk ontvangt heel wat klachten over de note. 

 

Buma/Stemra zelf waarschuwt via haar website: "Op dit moment ontvangen personen en bedrijven facturen uit naam van Bureau Stemra. De facturen lijken op die van Stemra, maar zijn echter niet door Stemra gestuurd. Mocht u een dergelijke factuur ontvangen, betaalt u deze dan niet. Als u twijfelt, neemt u dan contact op met Buma/Stemra 023-799 7834. Wij hebben de diverse instanties inmiddels geïnformeerd over deze fraude. Op de website van Fraudehelpdesk leest u wat een spooknota is. En hoe u voorkomt dat u in een spooknota trapt."

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures