Intel lost technologie-stress bij presentaties op

Intel lost technologie-stress bij presentaties op

10 uur 's morgens. Vergadering. Je stelt de nieuwe sales presentatie voor. Wat is dan het meest kritische moment? Je presentatie op het televisiescherm krijgen. En dat kan al wel eens mislopen. Kabels die niet werken, instellingen die verkeerd staan,… Dat weet ook Intel. Daarom ontwierp het Unite. Een wifi-oplossing waarmee je draadloos je presentatie deelt.   

 

Unite maakt gebruik van een beveiligde wifi-verbinding. De deelnemers aan de vergadering downloaden een kleine software op hun computer. Hiermee delen ze hun bureaublad, bekijken ze samen presentaties en maken ze aantekeningen. Ze kunnen tot vier schermen tegelijk bekijken. Gedaan dus met het sukkelen met kabels om je presentatie op het scherm te krijgen. Je start je vergadering sneller  en werkt bovendien makkelijker samen aan een presentatie.  

 

Interessante plugins

Intel heeft nog een paar interessante plugins op de planning staan. Met de Skype plugin kan je samenwerken op afstand. Je collega’s bellen in via Skype en werken vanuit Skype mee aan de presentatie. Verder heb je de Unite SDK voor third-party developers. Daarmee stuur je bijvoorbeeld de verlichting in de vergaderzaal aan. De toepassingen zijn natuurlijk eindeloos en de community van third-party developers vindt hier zeker nog mogelijkheden.  

 

Unite is al beschikbaar voor grotere IT-afdelingen tegen een schappelijke prijs (rond de 700 US dollar). Installatie en updates zijn makkelijk uit te rollen over alle pc in het netwerk. Voor kleinere ondernemingen voorziet Intel in de toekomst een oplossing tegen een meer toegankelijke prijs.

Bron: Foto: Intel Unite London demo

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures