Welk type eventplanner ben jij?

Welk type eventplanner ben jij?

Eventorganisatoren heb je in alle soorten, maten en formaten. Met diverse talenten en uiteenlopende karaktertrekken. En elk type heeft zijn kwaliteiten en valkuilen.

 

We beschrijven hier zes uitgesproken types. Herken jij je in één van deze types? 

 

 

De analytische planner

Eerder introvert van karakter maar met een scherpe analytische geest, streeft de analytische planner vooral naar helderheid en precisie. Feiten en cijfers, dat is zijn ding. De planner werkt dan ook sterk resultaatgericht. De ideale man voor het uitwerken van draaiboeken tot in het kleinste detail. Ook een evaluatie achteraf kan je rustig aan hem overlaten. Voor crisismanagement heeft deze methodische eventprofessional minder aanleg. Hij werkt ook het liefst achter de schermen en mijdt de schijnwerpers.  

 

 

De doorzetter

De doorzetter gaat voor perfectie. Hij vindt normen, waarden en resultaten zeer belangrijk. Respect vormt de basis voor zijn relaties. Deze kuitenbijter gaat door waar anderen het al lang hebben opgegeven. Dit type eventorganisator vindt oplossingen voor problemen waar niemand raad mee weet. Hij is de drijvende kracht achter de extra dimensie die een event uniek maakt. Maar hij moet wel oppassen dat hij niet te ver gaat en op tijd stopt met duwen en trekken.  

 

 

De dromer

Dit is de creatieve vogel van het team. De dromer komt steeds met originele ideeën. Deze man weet een droge briefing om te toveren in een geniaal concept dat opdrachtgevers en bezoekers verrast. Hij denkt out of the box en durft de platgetreden paden te verlaten. De dromer is het geniale creatieve brein dat moeiteloos een concept voor een origineel event neerzet. Waar hij wel moeite mee heeft is de concrete uitwerking van zijn idee. Focus houden is moeilijk. Verder heeft hij weinig oog voor detail. En dat is een valkuil als je met events bezig bent.  

 

 

De leider

Geen event zonder een sterke leider. Deze persoon neemt graag het voortouw in de organisatie en de communicatie van een event. Hij weet een team medewerkers te motiveren en te enthousiasmeren. Hij is extravert en gaat er voor. Altijd. De man van de actie. Hij beweegt en doet bewegen. Dat is zijn sterkte. Maar soms is hij impulsief en neemt hij risico’s. Daarom heeft hij ook de andere competenties in zijn team nodig.  

 

 

De rebelse innovator

De rebelse innovator is de speelvogel van het team. Humor en spel zijn belangrijk voor hem. Hij neemt zichzelf en de situatie niet al te serieus. En dankzij zijn spontane karakter geraakt hij daar mee weg. Hij heeft oog voor de grote lijnen en is heel goed in staat om te relativeren. Hij vindt het fantastisch om vastgeroeste ideeën en oude routines in vraag te stellen. Hij ziet de dingen graag vanuit een ander perspectief en zorgt zo voor vernieuwing. Wel moet hij erover waken dat hij constructief blijft en niet alles kapot relativeert.  

 

 

De netwerker

Zoals zijn naam al doet vermoeden is de netwerker vooral gericht op mensen en relaties. Hij is vriendelijk, sociaal en extravert. Zijn grootste bekommernis is dat iedereen van het team zich goed voelt. Hij zoekt voortdurend naar harmonie en gelijkgestemdheid. Conflicten oplossen is zijn roeping. Op die manier bouwt hij een sterk netwerk uit. Hij doet graag anderen een plezier, maar moet ervoor oppassen dat hij zichzelf hierin niet verliest. Voordeel is wel dat anderen ook graag iets extra’s voor hem doen. En dat kan handig zijn als je op het laatste nippertje nog iets van iemand moet gedaan krijgen.  

 

 

Heb jij je type herkend?

Waarschijnlijk heb je jezelf wel herkend in meerdere types. Dat is normaal. Iedereen draagt stukjes van deze types in zich, met één of twee types als voorkeursgedrag. Misschien heb je ook teamleden herkend in deze beschrijvingen. Ook dat is goed mogelijk. Het ideale eventteam bevat een gezonde mix van alle persoonlijkheden, met hun talenten en hun valkuilen. En elk heeft zijn bijdrage in het succes van een evenement.      

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Rent-A-Willys
Geschenkenbon : op stap met een willys jeep
Rent-A-Willys|
01 December 2021

De pakjestijd komt er (weer) aan. Hier koop je een stijlvolle geschenkenbon waarbij de ontvanger op stap mag gaan met een authentieke willys jeep. Wil je dit koppelen aan WO2, dan kies je voor de "Warbird Route".

Maken oorlogsverhalen je niet blij, dan kies je voor de "Country style jeep tour".

Wat dit juist zo speciaal maakt : de ontvanger van ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Mondmaskerplicht zorgt voor groeiend vertrouwen bij concertbezoekers

Ijzersterk marketingplan nodig? Download nu onze nieuwe mediakit 2022

Ijzersterk marketingplan nodig? Download nu onze nieuwe mediakit 2022

Nederland in strenge avondlockdown, België verbiedt privéfeesten

Nederland in strenge avondlockdown, België verbiedt privéfeesten

Advertenties