Hoe kan je wettelijk 'dronen' op evenementen?

Hoe kan je wettelijk 'dronen' op evenementen?

UAV’s, multicopters of ook gewoon 'drones' vielen lange tijd binnen het interessedomein van amateurs en hobbyisten. Naast de groeiende populariteit bij het brede publiek, bewijzen drones de laatste jaren ook hun nut bij de organisatie van evenementen. Maar wat zijn eigenlijk de juridische risico's van drones?

 

Een topic dat heel wat vragen oproept in de evenementensector. Andries Hofkens van Sirius Legal geeft de juridische antwoorden aan onze eventplanner.PRO-leden.

 

Het gebruik van drones neemt luchtruim in, het kan bij slecht gebruik of ongevallen schade berokkenen én een eventuele camera kan mensen filmen. Dit zijn meteen drie aspecten die we in dit artikelen bespreken. De auteur baseert zich in dit artikel op de Belgische wetgeving, maar de verschillende aspecten zijn ook relevant voor Nederland.

 

1. Gebruik van luchtruim

Drones nemen tijdens de vlucht logischerwijze een deel van het luchtruim in. Dat valt onder de algemene luchtvaartwetgeving (o.m. de Luchtvaartwet van 16 november 1919 en de Wet op het Vliegverkeer van 15 september 1994) en valt onder het toezicht van het Directoraat-Generaal voor de Luchtvaart. Bij vluchten (met drones) moet je ook in orde zijn met de wetgeving op de radiocommunicatie.

 

Recreatieve en sportieve modelluchtvaart genieten van ...

Exclusief voor eventplanner.PRO leden

Dit artikel is exclusief voor eventplanner.PRO leden. Je las slechts een deel van het artikel. Wordt nu .PRO om verder te lezen.

  • Uitgebreide toegang tot onze database met eventbedrijven en -locaties
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Gratis advies, EventMonitor rapporten, e-book EVENTPLANNER, ...

Kinepolis Brussel
HoHo Hoor je wat ik zeg?
Kinepolis Brussel|26 November 2020

Op zoek naar het ideale relatiegeschenk voor jouw medewerkers of klanten? Dan moet je eens heel goed luisteren.


Vond jij 2020 ook zo'n hoho-hopeloos jaar? Dat kan niet anders. Alleen al daarom verdient iedereen, van je medewerkers tot je klanten, een geweldig eindejaarsgeschenk. Wil je weten wat het is? Dan moet je eens heel goed luisteren. Elke week spreekt onze Kerstman - mét ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures