Hoe kan je wettelijk 'dronen' op evenementen?Hoe kan je wettelijk 'dronen' op evenementen?

UAV’s, multicopters of ook gewoon 'drones' vielen lange tijd binnen het interessedomein van amateurs en hobbyisten. Naast de groeiende populariteit bij het brede publiek, bewijzen drones de laatste jaren ook hun nut bij de organisatie van evenementen. Maar wat zijn eigenlijk de juridische risico's van drones?

 

Een topic dat heel wat vragen oproept in de evenementensector. Andries Hofkens van Sirius Legal geeft de juridische antwoorden aan onze eventplanner.PRO-leden.

 

Het gebruik van drones neemt luchtruim in, het kan bij slecht gebruik of ongevallen schade berokkenen én een eventuele camera kan mensen filmen. Dit zijn meteen drie aspecten die we in dit artikelen bespreken. De auteur baseert zich in dit artikel op de Belgische wetgeving, maar de verschillende aspecten zijn ook relevant voor Nederland.

 

1. Gebruik van luchtruim

Drones nemen tijdens de vlucht logischerwijze een deel van het luchtruim in. Dat valt onder de algemene luchtvaartwetgeving (o.m. de Luchtvaartwet van 16 november 1919 en de Wet op het Vliegverkeer van 15 september 1994) en valt onder het toezicht van het Directoraat-Generaal voor de Luchtvaart. Bij vluchten (met drones) moet je ook in orde zijn met de wetgeving op de radiocommunicatie.

 

Recreatieve en sportieve modelluchtvaart genieten van ...

Verder lezen

Exclusief voor eventplanner.pro leden

Dit artikel is exclusief voor eventplanner.pro leden. Je las slechts een deel ervan.

Ontdek de voordelen van een .PRO account.

Word nu .PRO

Aanmelden als .PROLees ook

TIP! - Haal meer uit de sprekers op je eventTIP! - Haal meer uit de sprekers op je event
Hoe zorg je dat je bezoekers eventfoto's op Instagram posten?Hoe zorg je dat je bezoekers eventfoto's op Instagram posten?
Hoe je evenement promoten ondanks nieuwe beperkingen op Facebook?Hoe je evenement promoten ondanks nieuwe beperkingen op Facebook?
Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-04Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media
  Antwerpen
 2. 19-04Accountmanager
  VideoCrew bvba
  Antwerpen
 3. 18-04Office Assistent
  PresTop Rental
  Noord-Brabant