Hoe kan je wettelijk 'dronen' op evenementen?

Hoe kan je wettelijk 'dronen' op evenementen?

UAV’s, multicopters of ook gewoon 'drones' vielen lange tijd binnen het interessedomein van amateurs en hobbyisten. Naast de groeiende populariteit bij het brede publiek, bewijzen drones de laatste jaren ook hun nut bij de organisatie van evenementen. Maar wat zijn eigenlijk de juridische risico's van drones?

 

Een topic dat heel wat vragen oproept in de evenementensector. Andries Hofkens van Sirius Legal geeft de juridische antwoorden aan onze eventplanner.PRO-leden.

 

Het gebruik van drones neemt luchtruim in, het kan bij slecht gebruik of ongevallen schade berokkenen én een eventuele camera kan mensen filmen. Dit zijn meteen drie aspecten die we in dit artikelen bespreken. De auteur baseert zich in dit artikel op de Belgische wetgeving, maar de verschillende aspecten zijn ook relevant voor Nederland.

 

1. Gebruik van luchtruim

Drones nemen tijdens de vlucht logischerwijze een deel van het luchtruim in. Dat valt onder de algemene luchtvaartwetgeving (o.m. de Luchtvaartwet van 16 november 1919 en de Wet op het Vliegverkeer van 15 september 1994) en valt onder het toezicht van het Directoraat-Generaal voor de Luchtvaart. Bij vluchten (met drones) moet je ook in orde zijn met de wetgeving op de radiocommunicatie.

 

Recreatieve en sportieve modelluchtvaart genieten van ...

Exclusief voor eventplanner.PRO leden

Dit artikel is exclusief voor eventplanner.PRO leden. Je las slechts een deel van het artikel. Wordt nu .PRO om verder te lezen.

  • Uitgebreide toegang tot onze database met eventbedrijven en -locaties
  • Je krijgt toegang tot exclusieve content
  • Gratis advies, EventMonitor rapporten, e-book EVENTPLANNER, ...

Miraeus Cocktails
Cocktail catering op maat (Delvaux)
Miraeus Cocktails|
01 March 2020

Onze laatste catering is exact 1 jaar geleden. In ieder geval niks om te vieren maar wel een reminder waard.


Voor onze caterings bedenken we cocktails op maat van het event. Niet enkel de cocktails zijn navenant, ook de menukaarten, inrichting en glaskeuze sluiten naadloos aan bij de sfeer van het event. Telkens opnieuw een uitdaging.

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Een all-in one partner voor je online-event-boxen? Grunewald.box!

Een all-in one partner voor je online-event-boxen? Grunewald.box!

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Advertenties