Beurzensector herstelt zich

Beurzensector herstelt zich

De beurzenmarkt trekt weer voorzichtig aan. Ondanks dat het aantal vak- en publieksbeurzen in 2014 iets afnam, nam het aantal bezoeken in 2014 toe en er werden meer vierkante meters verhuurd.

 

In 2014 stonden er minder vakbeurzen op de kalender, het aantal was daarentegen wel gelijk aan 2012. Het aantal publieksbeurzen daalde in 2014 ten opzichte van 2013 ook, maar blijft wel hoger liggen dan in 2012. Het aantal vakbeurzen blijft in de periode 2008-2014 vrij constant, met uitzondering van het (slechte) jaar 2011. Publieksbeurzen vertonen sinds 2011 een opgaande lijn, na de significante tik die werd uitgedeeld in 2010. 

 

Vakbeursbezoeken in mineur, publieksbeurzen plussen

Het contrast tussen vak- en publieksbeurzen is groot. Vakbeurzen hebben een erg moeilijk jaar achter de rug en zagen het aantal bezoeken en bezoekersbestedingen flink dalen. Enige uitzondering waren de internationale vakbeurzen, waarvan er meer werden georganiseerd en meer bezoeken werden ontvangen.

 

Publieksbeurzen daarentegen hebben een erg goed jaar achter de rug. Ze trokken meer bezoeken en exposanten en zagen bovendien de bezoekersbestedingen omhoog gaan. Na twee slechte jaren is die groei ook broodnodig. De komende jaren moet uitwijzen of die groei eenmalig was, of dat het medium weer populairder is geworden.

 

Beurzen Monitor

De Respons Beurzen Monitor is een initiatief van branchevereniging CLC-VECTA. In de Beurzen Monitor staan de officiële branchecijfers vak- en publieksbeurzen opgenomen. Daarnaast bevat de Monitor een uitvoerige analyse van de Nederlandse beurzensector, alsmede de profielen van de 50 grootste vak- en consumentenbeurzen in Nederland. De Beurzen Monitor, ranglijst en factsheet zijn als digitale pdf-versie gratis te downloaden voor leden van CLC-VECTA. Naast de hardcopy versie, biedt Respons tevens de Beurzen Monitor Online aan. Hierin staat volledige en up-to-date informatie over circa 600 vak- en publieksbeurzen(>=1.000 bezoeken) in Nederland.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures