5 tips voor een goede videomapping

5 tips voor een goede videomapping

Al eens gedacht aan een videomapping voor jouw event? Super! Videomapping betovert je publiek en verhoogt de beleving. Maar hoe creëer je een goede videomapping?  

 

Deze 5 tips van New Solid geven je alvast een duwtje in de goede richting:  

 

Tip 1 - Denk na over wat je wil vertellen

Welke boodschap/gevoel/verhaal wil je overbrengen? Kies je voor abstracte sferen of eerder figuratieve, realistische elementen? Het is allemaal goed zolang je er maar hebt over nagedacht. Visuele effecten zijn cool, maar ze zijn nog sterker als ze het verhaal dienen.  

 

Tip 2 - Houd rekening met de kijkhoek van je pubiek

Maak de content in functie van de kijkhoek of wijzig de kijkhoek in functie van het beoogde effect. Weet dat perspectiefillusies slechts kunnen berekend worden vanuit één positie: de visual sweetspot. Wil je hiermee uitpakken, zet je publiek dan niet te breed.  

 

Tip 3 - Zoek een goed evenwicht tussen content en hardware

Het is jammer om dure content te flets te projecteren, omdat je het storende omgevingslicht hebt onderschat. Anderzijds is het even jammer om bijna je hele budget te spenderen aan de knapste projectoren waardoor je amper budget over hebt voor leuke content.  

 

Tip 4 - Vergeet het geluid niet

Zorg dat beeld en geluid samengaan. Kies eerst je soundtrack, maak of monteer op basis daarvan je beeld. Bovendien bepaalt een goed geluidseffect de helft van het succes van je visueel effect.  

 

Tip 5 - Laat je goed informeren!

Er zijn vele factoren die bepalend zijn voor succes. Het is pas als alles klopt dat de projectie zichzelf overstijgt en alles opgaat in één geheel ... en dan wordt het magisch!  

 

 

Bart Tauwenberg van New Solid vertelt: "Een goed voorbeeld, waarop we trots zijn, is de videomapping op de sluizen uit de musical 14-18 van studio 100. Het grootste compliment komt van de mensen in het publiek, die je fluisterend hoort vragen: Hoe? En waar loopt dat water dan naartoe?"

www.newsolid.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Het jaar feestelijk inzetten met een origineel 'bubbelbar' concept

Het jaar feestelijk inzetten met een origineel 'bubbelbar' concept

7 toplocaties om je nieuwjaarsreceptie in Oostende te organiseren

7 toplocaties om je nieuwjaarsreceptie in Oostende te organiseren

Event projectmanagement software van eventplanner.net nu nog krachtiger

Event projectmanagement software van eventplanner.net nu nog krachtiger

Advertenties