Duitse eventsector groeit

Duitse eventsector groeit

Duitsland zag het aantal internationale meeting bezoekers met 9% toenemen in 2014 tot een totaal van 25,6 miljoen, volgens de Meeting & EventBarometer 2015.

 

Andere belangrijke bevindingen van het onderzoek geven aan dat deskundigheid, technologie, duurzaamheid, waarde en infrastructuur de belangrijkste factoren zijn waarom planners kozen voor Duitsland.

 

Duitsland in cijfers

In 2014 bereikte het aantal internationale meeting bezoekers in Duitsland 25,6 miljoen, 9% meer dan in 2013, waarbij de markt voor technologische, innovatieve en geneeskundige congressen met name sterk was. In totaal meer dan 383 miljoen mensen bezochten meetings, events en congressen in Duitsland, wat neerkomt op een groei van 3,3% ten opzichte van 2013, en al zes jaar doorlopende groei.

 

Het aantal congreshotels, -centra en -locaties groeide tot 7.152 in het hele land, 1,7% meer dan het jaar daarvoor. Daarnaast vonden 3,04 miljoen conferenties, beurzen en evenementen plaats in Duitsland in 2014, één procent meer dan het vorige jaar.

 

Technologie in opkomst

Het zal niemand verrassen dat de organisatoren veel waarde hechten aan technologie, voor, tijdens en na een evenement. bijna twee derde (65,9%) van de ondervraagde eventplanners verwacht mobiele applicaties on-site te gebruiken, 45,5% verwacht online discussieforums te gebruiken en ongeveer een derde verwacht cloud services te gebruiken en livestream lezingen of workshops te kunnen geven.

 

Aanvullend werden 13% van de evenementen in Duitsland vorig jaar geboekt door middel van event portals, volgens evenementenorganisatoren.

 

Budgetten en optimisme nemen toe

De Meeting & EventBarometer 2015 geeft aan dat 38.5% van de eventplanners in Duitsland budgetten zien toenemen sinds 2014. Bovendien is 51,7% van de leveranciers en 58% van de organisatoren meer optimistisch over de branche, een verbetering op het vorige jaar.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

eventplanner.be /.nl
Ontvang een persoonlijke video van jouw favoriete artiest en steun de eventsector!
eventplanner.be /.nl|27 May 2020

Hoe kun jij helpen? Deel de campagnewebsite https://www.eventplanner.be/artistsforevents/ (BE) of https://www.eventplanner.nl/artistsforevents/ en tag de Belgische én Nederlandse artiesten die volgens jou absoluut nog mee moeten doen. #artistsforevents #samensterk


Meer background over de actie lees je hier:

https://www.eventplanner.be/nieuws/10016_bekende-artiesten-helpen-de-eventsector-met-artists-for-events.html

Placeholder image
Like Comment

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures