Column: Lap, ik heb weer prijs!

Column: Lap, ik heb weer prijs!

Eén van onze ministers zou op het eind van die interessante studiedag een prijs uitreiken. Aan één van onze vele verdienstelijke ondernemers...

 

Wat is het toch mooi en goed dat zo veel zichzelf respecterende organisaties uit het middenveld zich elk jaar opnieuw onderscheiden door verdiende vereremerkingen te laten aanrukken voor prachtige prestaties, inspirerende initiatieven of verdienstelijke Vlamingen.

 

's Lands vele ministers houden zich als vanouds warm aanbevolen als de hoogwaardigheid bekledende  uitvoerders van de plechtige ceremonies die daarmee gepaard dienen te gaan. Zulks ook ter meerdere eer en glorie van de eventorganisatoren die hen hier steeds tijdig voor weten te contracteren.

 

 We kunnen uiteindelijk maar allemaal beter in de fleur van ons leven maatschappelijk geapprecieerd worden. Niets erger dan een post mortem lauwerkrans tijdens het in memoriam aan onze graftombe.

 

Jammer genoeg had de heer minister zich - wegens niet te voorziene omstandigheden - in extremis moeten laten verontschuldigen. Gelukkig had hij één van zijn kabinetsmedewerkers opgevorderd om alsnog de honneurs waar te nemen. De dame in kwestie durfde het zelfs aan publiekelijk te bekennen dat zij dat altijd erg  flauw gevonden had... dat een minister zich onaangekondigd liet vervangen. "En nu moest ze het zelf doen!" De gretigheid van haar woordenstroom liet haar microfoon fluiten en fwieten.  

 

Maar ook de verdiende winnaar - de laureaat dus - had wegens een al lang geplande buitenlandse opdracht verstek moeten geven. Hij had wel - anticiperend als hij was - vooraf geïnvesteerd in een net niet al te knullige videoboodschap. Daarin toonde hij zich aangenaam verrast en dankte hij de organisatie, de minister en de deskundige jury uitvoerig voor deze belangrijke erkenning. Eén belangrijke medewerker mocht vervolgens ietwat onwennig het applaus, de kussen én de trofee in ontvangst nemen.

 

En na de fotosessie togen we met zijn allen naar de "feestelijke cocktail met borrelnootjes, hapjes  en een heerlijk glaasje cava".  

 

Geef toe, toch wel een mooie naturaprijs voor het braaf uitzitten van deze belangrijke plechtigheid.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties