Btw op eten en drank tijdens events toch aftrekbaar

Btw op eten en drank tijdens events toch aftrekbaar

De btw betaald op kosten voor eten en drank tijdens een bedrijfsevent wordt toch aftrekbaar. Dat blijkt uit een pas gepubliceerde beslissing van de btw-administratie.

 

Na vele jaren tegenstribbelen verklaart de Belgische btw-administratie zich eindelijk akkoord met de aftrek van btw op kosten van eten en dranken aangeboden bij een event. Als het evenement voor bestaande of potentiële klanten dient om bepaalde producten of diensten te promoten, dan zijn de kosten voor logies, spijzen en dranken publiciteitskosten en geen kosten van onthaal. De btw betaald op publiciteitskosten mag afgetrokken worden, die op onthaal niet.


"Met die beslissing legt het Hoofdbestuur zich neer bij de rechtspraak van het Hof van Cassatie in 2005 en 2012", zegt Danny Stas, advocaat bij Laga. "Het is al jaren een discussiepunt bij btw-controles en heeft aanleiding gegeven tot diverse navorderingen." Het Hoofdbestuur had eerder al in een beslissing toegegeven dat de btw op kosten van ontspanning en vermaak - zoals een optreden bij de lancering van een nieuw model - aftrekbaar zijn als ze passen in de promotie van bepaalde diensten of producten.

 

Wat met de btw die in het verleden niet kon worden afgetrokken voor catering? 'Door de beslissing kunnen benadeelde belastingplichtigen een correctie vragen of alsnog de btw aftrekken via hun btw-aangifte. Dat kan voor de betaalde btw vanaf 1 januari 2012', zegt Danny Stas.

Bron: De Tijd 20/03 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures