Google lanceert interactieve second-screen app voor eigen eventsGoogle lanceert interactieve second-screen app voor eigen events

Google lanceerde deze week een interactieve Android- en web-app die als tweede scherm gebruikt zal worden op de eigen evenementen van het bedrijf.

 

Google gebruikte eerder al apps voor haar eigen Google I/O developers conferentie, maar zet nu in op één app die dienst zal doen voor alle evenementen die de zoekgigant organiseert. In de omschrijving van de app op Google Play ontdekken we dat de app gebruikt zal worden om jezelf te registreren voor evenementen, om te communiceren met sprekers op het podium, aantekeningen te maken, deel te nemen aan de Q&A, content te delen via social media en verdere follow-up informatie aan te vragen. Op die manier wordt de app een volwaardig second-screen voor de evenementen.

 

Jezelf voor een event registreren is overigens heel eenvoudig. Op de uitnodigingen die Google verstuurd staat een gepersonaliseerde QR-code. Genodigden kunnen die QR-code gewoon met de app scannen. That's it. 

 

De app zal helaas enkel bruikbaar zijn voor evenementen van Google zelf, maar het concept op zich is ook voor andere eventorganisatoren inspirerend.

11-03-2015

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Zo verpesten planningsmisvattingen je evenementZo verpesten planningsmisvattingen je evenement
Hoe trek je een kwaliteitspubliek aan op je evenement?Hoe trek je een kwaliteitspubliek aan op je evenement?
Gloednieuwe eventlocatie Toverland: herberg 'The Flaming Feather'Gloednieuwe eventlocatie Toverland: herberg 'The Flaming Feather'
Advertenties

In de kijker

ECdays

ECdays

Ontdek event-trends en innovaties tijdens ECdays.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 2. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 3. 07-03Salesmanager België (Fulltime)
  Neptunus bvba
  Limburg