Verbluffende event-facts Super Bowl XLIX

Verbluffende event-facts Super Bowl XLIX

De 'halftime' van de Amerikaanse Super Bowl is, met 118,5 miljoen kijkers het best bekeken concert ter wereld. Niet alleen de acts zijn impressionant, maar ook de eventlogistiek erachter is ronduit verbluffend. Bekijk de time laps!

 

Hoofdact van de 49ste editie van de Super Bowl halftime in het University of Phoenix Stadium was Katy Perry. Het twaalf minuten durende spektakel begon met een metalen leeuw op het podium en eindigde met Katy Perry in de lucht als vliegende ster. Daartussen waren er guest performances van onder andere Lenny Kravitz en Missy Elliott. Bij elk nummer veranderde het podium.

 

Verbluffende eventlogistiek

De volledige halftime duurt amper 30 minuten. Op die tijd moeten alle spelers van het veld, wordt het hele podium opgebouwd, vindt het bijna 13 minuten durende spektakel plaats én moet alles weer netjes opgeruimd worden voor de tweede helft. Een huzarenstukje op vlak van evenementenlogistiek. 

 

Maar liefst 90 Barco 26.000 lumen projectors zorgden voor de visuele effecten tijdens de show. Samen projecteerden ze meer dan 2 miljoen lumen op een oppervlakte van 18.000 vierkante meter (fun fact: slechts 80 projectoren waren effectief in gebruik, 10 stonden stand-by als reserve). Om al het videogeweld te verwerken werden 8 D3 servers ingeschakeld (+ 2 in reserve). 

 

Het show lighting design was in handen van lichtdesigner Bruce Rodgers. PRG leverde het materiaal. In totaal 140 Clay Paky Sharpy's, 94 Clay Paky B-Eye's, 120 Clay Paky Mythos, 72 Best Boy's, 97 Vari-Lite VL3500, 16 Impression X4 XL, 12 Impression X4 Bar 20, 110 Chroma-Q Color Block, 62 Solaris LED Flare's en een PRG V676 Lighting Console. Opvallend waren ook de 516 lichtgevende ballen die bij de opening van de show het Pepsi-logo vormden. Een indrukwekkende technologie van GlowMotion waarmee de LED's vanop afstand aangestuurd worden.

 

Bekijk de time laps van de op- en afbouw:

 

 

Bron: Foto: Getty Images

Schrijf een comment

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

  • Vandaag
  • Morgen
  • Tuesday
Meer weer

Vacatures