Groeiende aandacht voor events in de zorgsector

Groeiende aandacht voor events in de zorgsector

De jongste maanden bewoog er heel wat in de eventwereld, en dan specifiek voor de zorgsector. Zo neemt de organisatie achter Flanders Expo, Artexis easyFairs, via enkele overnames en nieuwe initiatieven een strategische positie in die sector in. Artexis easyFairs gelooft immers in de zorgsector als groeisector.

 

Via een eerdere overname van CMP (Claude Michel Promotion) werd Artexis easyFairs al co-organisator van de vakbeurs Dentex. Daarenboven lanceerde de organisatie in april 2014 de vakbeurs Soins & Santé in Namur Expo. In de zomer van 2014 nam Artexis easyFairs Expo60+ in Mechelen en Healthcare in Brussel over. En onlangs was het de beurt aan de beurs Autonomies, een tweejaarlijks event in Luik. Om een nog groter publiek aan te spreken heeft Artexis easyFairs besloten om de volgende editie van Autonomies - in april 2016 - te organiseren in de hallen van Namur Expo.

 

Met de beslissing om te investeren in alle vakbeurzen over gezondheidszorg in de drie gewesten van het land, wil Artexis easyFairs zich verankeren in een sector in volle uitbreiding. Net als in de meeste Europese landen staan ook in België thema’s als gezondheidszorg en levenskwaliteit van 50-plussers in volle belangstelling. Dit fenomeen hangt nauw samen met de vergrijzing. Zorginfrastructuren zoals ziekenhuizen en rusthuizen hebben nood aan modernisering om up-to-date te blijven met de technologische ontwikkelingen en om de patiënt een hoogwaardige service te bieden.

 

Met deze overnames wil Artexis easyFairs bovendien haar beurzen en aanbod afstemmen op het Belgische institutionele landschap. De recente institutionele hervormingen geven de gewesten meer bevoegdheden op het vlak van gezondheidszorg en de opvang van bejaarden. Dit brengt bepaalde veranderingen mee voor de hoofden van zorginstellingen. Deze gedeeltelijke regionalisering rechtvaardigt perfect het bestaan van twee gewestelijke beurzen (Nekkerhal en Namur Expo) en twee meer nationale beurzen (Healthcare en Dentex in Brussels Expo).

www.artexis.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Concertzaal Het Depot breidt uit met nachtclub en congressen

Concertzaal Het Depot breidt uit met nachtclub en congressen

Event registratie software op maat

Event registratie software op maat

Vanaf nu: eventplanner.net partnercertificatie

Vanaf nu: eventplanner.net partnercertificatie

Advertenties