3 slimme netwerk-tips om de nieuwjaarsrecepties te overleven3 slimme netwerk-tips om de nieuwjaarsrecepties te overleven

Kijk jij ook op tegen de komende nieuwjaarsrecepties en bijeenkomsten? Of maak je van de gelegenheid gebruik om je netwerk te versterken en uit te breiden?

 

Het feestgedruis is het ideale moment om ongedwongen mensen te ontmoeten. Een uitgelezen kans om met een glaasje bubbels in de hand naar een collega te stappen die je nog niet kent, dé opportuniteit om je baas eens op een andere manier te leren kennen of dé gelegenheid om je netwerktalenten te verbeteren.

 

Eén ding is zeker: je kan deze borrelperiode aan je voorbij laten gaan of je kan ze benutten. In dat laatste geval creëer je kansen voor je toekomst. Hoe pak je dit aan? Netwerken in 3 eenvoudige stappen.

 

VOORAF: Stel jezelf een doel

Bijvoorbeeld: ik ga met minstens 1 nieuwe collega kennismaken, 1 manager aanspreken en 1 persoon bedanken die het afgelopen jaar veel voor mij heeft gedaan. Weet ook op voorhand wat je over jezelf wil vertellen. Denk vooraf na over deze vragen:

 • Wat doe ik precies? Wat houdt mijn fantastische jobtitel in?

 • Wat wil ik meer en vaker doen in de toekomst op professioneel vlak?

 

STAP 1: Neem de fles in eigen handen

Een goede tip om contact te leggen: zelf rondgaan met de fles. Dit geeft je de gelegenheid om met een makkelijke intro iedereen aan te spreken. Bovendien heeft iedereen je gezien. Extra troef: je toont dat je hulpvaardig bent.

 

Zorg zeker voor oogcontact. Wanneer er een interessant gesprek ontstaat, kan je of blijven staan of je even excuseren en de conversatie te hervatten wanneer je klaar bent met je bijschenkronde. Ondertussen heb je gezien wie waar staat en weet je over welke thema's er gepraat wordt.

 

STAP 2: Connecteer

Benut de tijd om een goede connectie te maken. Mensen die luisteren en oprecht interesse tonen in waar we mee bezig zijn, vinden we sympathiek. Die sympathie winnen is de basis van netwerken. We bouwen aan onze 'gunfactor'.

 

Door goed te luisteren, kan je er ook voor zorgen dat je na een kennismakingsgesprek jouw gesprekspartner in 1 zin aan iemand anders kan voorstellen ("Kijk, Femke, dit is nu Seppe, die niet alleen een kei is in boekhouding maar ook samen met zijn vrouw een cateringbedrijf heeft.") Goede netwerkers zijn gevers: een compliment, bruikbare informatie, een goede intro aan een interessant contact, mensen samenbrengen.

 

STAP 3: Nazorg

Laat oppervlakkige glitter en glamour achterwege. Je komt ook 's anderendaags je beloften na: de gevraagde info doorsturen, laten weten dat je het een leuk gesprek vond of zorgen voor een connectie op LinkedIn. Het 'vluchtig zijn' laten we over aan de alcohol.

 

Nog een kleine waarschuwing, voor je je in het feestgedruis lanceert: Big brother is watching you.Op elk event kunnen foto's worden genomen en onmiddellijk gedeeld via sociale media. Dat kan een voordeel zijn omdat je gezien wordt en zo meer uitstraling krijgt. Maar wees ook waakzaam en denk aan je reputatie.

 

Zo: met deze tips zet je ongetwijfeld je stempel op het volgende feestje. Mensen herinneren jou gegarandeerd op een positieve manier en dragen bij tot de verdere ontplooiing van je netwerk.

 

Meer info: succesvol netwerken

Bron: Véronique Hoex voor Expert Academy - 23-12-2014

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Hoe trek je een kwaliteitspubliek aan op je evenement?Hoe trek je een kwaliteitspubliek aan op je evenement?
Wil jij 'eventplanner.be /.nl' niet missen op Facebook? Dit kan je doenWil jij 'eventplanner.be /.nl' niet missen op Facebook? Dit kan je doen
Partners in crime: Festivak & eventplanner.be /.nlPartners in crime: Festivak & eventplanner.be /.nl
Advertenties

In de kijker

LT Series

LT Series

De nieuwe revolutie in LEDwalls

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Wednesday
 • Vandaag
 • Morgen
Meer weer

Vacatures

 1. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 3. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]