Snelle, efficiënte en begrijpelijke juridische info



Snelle, efficiënte en begrijpelijke juridische info

Snelle, efficiënte en begrijpelijke juridische info die relevant is voor jouw bedrijf. Dat is waar de Sirius Friday Seminars van advocatenkantoor Sirius Legal voor staan. En jij kan er gratis bij zijn.

 

Op vrijdag 21 november kan je bij Sirius Legal terecht voor enkele topsprekers. Na afloop nodigt het advokatenkantoor je graag uit in hun nieuwe kantoren voor een receptie met tasting van Italiaanse kwaliteitswijnen door specialist en wijnkenner Michéle Moresi.

Op het programma

14u00 Ontvangst met koffie en netwerkgelegenheid

 

14u15 Welkomstwoordje door Bart Van den Brande, Sirius Legal

 

14u30 De uitdagingen voor online ondernemers in een snel wijzigende economische realiteit

Pieter Van Bastelaere is verantwoordelijk voor e-commerce bij de distributiefederatie Comeos. Pieter komt vertellen welke rol e-commerce inneemt in onze huidige economie en welke de uitdagingen voor zowel online als offline ondernemers zijn de volgende jaren. Pieter komt ook toelichten welke nieuwigheden het nieuwe regeerakkoord voorziet voor online ondernemers en welke overheidsinitiatieven nodig zijn om ervoor te zorgen dat Belgische online ondernemers in de toekomst de  strijd met hun buitenlandse concurrenten kunnen aangaan.

 

15u00 Vlucht vertraagd?  Weet dat u als passagier recht heeft op een schadevergoeding

Ralph Pais is zaakvoerder van de bvba Claim-it. Ralph komt uitleggen wanneer we als vliegtuigpassagier aanspraak kunnen maken op een schadevergoeding vanwege de luchtvaartmaatschappij als onze vlucht vertraagd is of geannuleerd is. Wie geregeld met het vliegtuig reist, voor zaken of privé, heeft meer dan waarschijnlijk ooit wel eens enkele uren onverwacht doorgebracht in een of andere luchthaven omdat zijn of haar vliegtuig niet tijdig kon vertrekken. Een en ander kan aanzienlijke gevolgen hebben: gemiste meetings, gemiste deals, kostbare vakantietijd verloren, ... Na de presentatie van Ralph weet je wanneer je wel, maar ook wanneer u geen recht heeftop een vergoeding.

 

15u30 Hoe vergroot u de efficiëntie en de omzet van uw webshop?

Bart Verhoeven is online marketing consultant voor webmarketing en webbouwersbedrijf The AIM. Bart biedt op een zeer duidelijke en inzichtelijke wijze praktische tips en tricks aan waarmee je onmiddellijk meer bezoekers bereikt op jouw website, waarmee je de gebruikservaring voor jouw bezoekers kan verbeteren en zo de conversie (verkoop) kan verbeteren op jouw website, waarmee je een duurzame relatie leert opbouwen met jouw online klanten. Zelfs volkomen leken in de materie zullen hieruit een en ander opsteken en ook wie wel thuis is in online marketing zal ongetwijfeld nog iets kunnen leren.

 

16u00 Het belang van IP in jouw bedrijf: hoe bescherm je jouw merknaam, je knowhow of jouw idee/concept?

Bart Van Besien is of counsel advocaat bij Sirius Legal. Omdat bovenstaande vragen steeds terugkomen en omdat er meer procedures zijn rond merkendisputen, oneerlijke concurrentie en aanhaking bij het succes van anderen en het 'stelen' of 'ontlenen' van ideeën zet Bart toch nog eens een reeks tips op een rijtje: Hoe zorg je ervoor dat jouw concurrent niet onder dezelfde naam kan opereren als jijzelf? Wat kost een merkendepot eigenlijk en wat zijn de voorwaarden? Wat doe je als de domeinnaam die je eigenlijk zou moeten toebehoren weggekaapt is door een concurrent? Wat als je ergens een briljant concept of idee gaat voorstellen en de tegenpartij vervolgens doodleuk zelf dat idee gaat uitwerken zonder jou verder te betrekken? Spijtig genoeg zijn dit alles geen hypothetische worst case scenario's. Bart Van Besien gidst je in 20 minuten door de must knows van het merkenrecht.

 

16u30 Afsluitend woord door VOKA: ondernemers in Mechelen

 

17u00 Receptie en wijnproeverij in de nieuwe kantoren van Sirius Legal

Concreet

Wanneer: 

21 november 2014, van 14u00 tot 19u00

Inschrijving:

Via ondertsaande website. Deelname is gratis. 


siriuslegaladvocaten.be/uitnodiging-sirius-legal-viert-nieuwe-kantoren-en-vierde-verjaardag-met-birthday-event/

07-11-2014

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 



Lees ook

Beste vacatures vind je op eventplanner.be /.nlBeste vacatures vind je op eventplanner.be /.nl
Hoe voer je een grondige analyse uit voor je evenement?Hoe voer je een grondige analyse uit voor je evenement?
Hoe blijf je je virtuele bezoekers boeien?Hoe blijf je je virtuele bezoekers boeien?
Advertenties

In de kijker

Mobiwijzer en groeneVENTscan demo

Mobiwijzer en groeneVENTscan demo

Laat het vervoer naar je evenement niet aan het toeval over.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 3. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]