Strategische alliantie zal Europese congreswereld veranderenStrategische alliantie zal Europese congreswereld veranderen

Eric Everard, CEO van Artexis easyFairs en Wes Westley, voorzitter en CEO van SMG kondigen aan dat ze een strategisch verbond hebben gesloten en een joint venture hebben opgericht: Artexis-SMG.

 

Het bedrijf zal zich vestigen in Brussel en zal uiterst gespecialiseerde diensten voor het beheer van expo- en congrescentra aanbieden in en buiten Europa.

 

Eric Everard: "SMG is wereldleider in het beheer van evenementiële centra en beschikt over een portfolio van 74 expohallen en congrescentra. Het bedrijf is toonaangevend in de wereld van het beheer van dergelijke openbare gebouwen. Hier in Europa is er bij openbare en particuliere eigenaars van conferentie- en expositiecentra een grote vraag naar gespecialiseerde expertise om de inkomstenstroom te maximaliseren en om hen te helpen bij het aantrekken van kwalitatief hoogstaande evenementen. Onze nieuwe joint venture, Artexis-SMG, kan aan deze vraag tegemoet komen."

 

De nieuwe joint venture zal onafhankelijk optreden ten opzichte van de aktiviteiten van Artexis easyFairs als organisator van evenementen. Het zal de succesvolle formule voor het professioneel beheer van evenementcentra van SMG toepassen op de Europese markt. "De combinatie van lokaal personeel bij Artexis-SMG, dat over een diepgaande kennis beschikt van de Europese markten, met de processen en best practices van SMG, zal voor onze klanten een uitzonderlijke toegevoegde waarde opleveren", zegt Everard.

 

"Voor congresorganisatoren betekent SMG een sterke merknaam die synoniem staat voor een goed georganiseerde site en ongeëvenaarde expertise in alle fases van congresplanning. Met behulp van weblinks, nieuwsberichten via e-mail, gegroepeerd aankoop van advertentieruimte in vakbladen en door zijn deelname aan de belangrijkste vakbeurzen voor congresorganisatoren en meeting planners, kan SMG zijn Noord-Amerikaanse klanten zichtbaarheid bieden die voor hen anders te duur zou zijn. We halen ook het uiterste uit de kan op het vlak van elektronische mogelijkheden, inclusief een eigen online evenementenkalender en eigen boekingssysteem, waardoor de plaatselijke SMG-sales directors hun prospekten kunnen delen en centra gezamenlijk kunnen promoten. De eigenaars van evenementiële centra halen voordeel uit een optimale werking van SMG om meer kontrakten hun kant op te sturen en evenementplanners krijgen de mogelijkheid om SMG centra en beschikbare data 24 uur op 24 te checken", ze gt Gregg Caren, Executive Vice President van de Convention Centre Division van SMG. "Het idee dat onze joint venture een gelijkwaardige toegevoegde waarde in Europa zal creëren, maakt ons uitermate enthousiast."

 

Het geografische bereik van de joint venture strekt zich uit over heel Europa (niet enkel de EU) met de uitzondering van België en Zweden, waar Artexis al een sleutelrol speelt in het beheer van beurshallen. Artexis-SMG zal zich toespitsen op expositie- en congrescentra, waarbij het bedrijf geen andere kernactiviteiten van SMG, zoals theaters en sportstadia, zal aanspreken. Binnen deze domeinen heeft SMG zijn sporen namelijk al verdiend in Europa.

22-10-2014

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Beste vacatures vind je op eventplanner.be /.nlBeste vacatures vind je op eventplanner.be /.nl
Hoeveel marge neemt een evenementenbureau?Hoeveel marge neemt een evenementenbureau?
Hoe pas je neuromarketing toe op je evenement?Hoe pas je neuromarketing toe op je evenement?
Advertenties

In de kijker

LT Series

LT Series

De nieuwe revolutie in LEDwalls

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]
 3. 07-03Onthaalbediende (m/v) - tijdelijk contract
  Faculty Club
  Vlaams-Brabant [+Brussel]