Evenementen werken samen aan verduurzamingEvenementen werken samen aan verduurzaming

Met meer dan 700 festivals per jaar en 21 miljoen bezoeken is de Nederlandse evenementenindustrie een belangrijke sector voor de economie. Green Events Nederland brengt organisatoren samen om verdere belasting van het milieu door de evenementensector tegen te gaan.

 

In de evenementenbranche wordt veel gepraat over duurzaamheid maar concrete acties blijven vaak uit. Green Events Nederland neemt organisatoren en leveranciers mee op een inspirerende reis naar milieubewust, duurzaam en verantwoord ondernemerschap. Green Events Nederland toont aan dat het een misverstand is dat verduurzaming hoge kosten met zich mee brengt. Juist de eerste stappen in de richting van een duurzamer evenement kunnen - behalve een reductie in de milieubelasting - financiële besparingen opleveren.  

 

Samenwerking

Door het samenbrengen van evenementenorganisatoren, leveranciers en bestaande initiatieven in de duurzaamheidssector wil Green Events Nederland de Nederlandse evenementenindustrie een fikse stap richting een duurzame toekomst laten zetten. Green Events Nederland werkt samen met Europese spelers; Green Events Europe, hét internationale congres voor duurzaamheid in de evenementenindustrie dat jaarlijks plaatsvind in Bonn, GO Group, A Greener Festival en EE-Music. Op nationaal niveau heeft zij partners als Nederland Schoon, Kamer van Koophandel en Stimular aan zich verbonden.  

 

Website & kenniskringen

Green Events Nederland deelt haar kennis zowel online op www.greeneventsnederland.nl als tijdens de kenniskringen die zij organiseert. Een kenniskring bestaat uit een serie van drie bijeenkomsten waarin een groep van tien organisatoren werkt aan het duurzaamheidsbeleid. Praktische handvaten vanuit de branche worden gedeeld en gezamenlijke vraagstukken besproken. Een vraagstukken kan bijvoorbeeld zijn het probleem van de enorme hoeveelheid achtergebleven tentjes op festivalcampings. Green Events Nederland gaat samen met de organisatoren op zoek naar een oplossing voor dit probleem.  

 

Lancering tijdens Amsterdam Dance Event

Green Events Nederland lanceert het initiatief op 15 oktober tijdens ADE Green in de Brakke Grond in Amsterdam. Met Jan Douwe Kroeske als moderator en Lyke Poortvliet (ID&T), Holger Jan Schmidt (Green Events Europe), Jasper Goossen (DGTL), Laura van de Voort (Extrema en Green Events Nederland) en Paul Schurink (Green Events Nederland en ZAP Concepts) als gasten. Door middel van deze discussie gaat Green Events Nederland op zoek naar de meerwaarde van kennisdeling en verkent zij de grenzen hiervan. Wanneer zijn organisatoren bereid kennis en ervaring te delen en wanneer houden ze dit liever voor zichzelf om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie?

12-10-2014

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

TIP! - Eventlocatie kiezen: CHECKLISTTIP! - Eventlocatie kiezen: CHECKLIST
3 redenen om reviews te plaatsen3 redenen om reviews te plaatsen
2018 wordt sterk jaar voor eventsector2018 wordt sterk jaar voor eventsector
Advertenties

In de kijker

Jaarbeurs. Bijzonder ontmoeten.

Jaarbeurs. Bijzonder ontmoeten.

Jaarbeurs medewerkers vertellen hun verhaal.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 20-02Directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West Neder
  Libéma Sales bv
  Noord-Brabant
 2. 20-02Straffe planningsverantwoordelijke
  The Fungroup bvba
  Limburg
 3. 19-02Zelfstandig Elektromonteur / AV-technicus
  Mansveld Expotech
  Noord-Holland