Bedrijven vallen voor middeleeuwse events

Bedrijven vallen voor middeleeuwse events

Spreken de middeleeuwen ook tot jouw verbeelding? Zie je ze graag herleven in jouw bedrijfsfeest, familiedag of teambuilding? Dan heeft 't Hooghuys uit Berlaar alles bij de hand om jouw bedrijfsfeest om te toveren in een wervelend middeleeuws spektakel. Inspiratie vind je zeker in enkele realisaties van de voorbije zomer.

 

Zo organiseerde 't Hooghuys in Kasteel Van Ooidonk een exclusief middeleeuws diner voor een dertigtal Amerikanen uit de diamantsector. In samenwerking met evenementenbureau White Rabbit kleedde de middeleeuwenspecialist de binnenplaats van het indrukwekkende kasteel aan met authentieke luifels. Cateringservice ‘t Cruydt en de Ketel zorgde voor een aangepast banket. Om het geheel compleet te maken genoten de Amerikanen nog met volle teugen van de animatie van het muziekensemble Datura en de vingervlugge illusionist Alcazaer.

 

Familiedag

Ook A.S. Adventure zag wel wat in een middeleeuws thema voor de familiedag voor zijn personeel. In het kasteel van Groot-Bijgaarden en zijn imposante park kuierden de werknemers en hun gezin rond op een heuse middeleeuwse ambachtenmarkt.  Ze konden zelf juwelen maken, ijzer smeden of munten slaan. Of zich vermaken in een schildknaepen-trainingsschool, wapenkundesessie of acrobatiestand. Met een beker 'mede' lesten ze de dorst. Daarna ging het gezelschap onder begeleiding van een heuse heraut en een muziekensemble richting serretuin voor een uitgebreid walking dinner met aangepast grillmenu. Het event werd opgezet in samenwerking met eventbureau New Balls Please.

 

 

Ridders en prinsessen

Vzw Abajaa organiseert kampen voor kinderen met een mentale handicap in de Hoge Rielen. Thema van het kamp was 'Ridders en Prinsessen'. Om dat volledig in stijl uit te werken, deed de vzw beroep op ’t Hooghuys voor middeleeuwse decorelementen. Maar er was meer: om de beleving compleet te maken streek ook de schildknapenschool van 't Hooghuys neer in de Hoge Rielen. Een hele namiddag lang trainden de kinderen vrolijk met zwaard, evenwichtswapen en kruisboog, pasten ze harnassen, kliefden ze appels doormidden en maakten ze sieraden met kraaltjes en maliën. Als extraatje liep een valkenier rond met een zwarte kerkuil en een tamme kauw. Top of the bill was een heuse middeleeuwse barbecue om iedereen te bedanken.

 

Ook zin gekregen in een middeleeuws evenement?

www.thooghuys.com
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

Binnenkort trouwen? Feestzalen stilaan volzet in 2022

Binnenkort trouwen? Feestzalen stilaan volzet in 2022

Breda schrapt testevenement met 10.000 bezoekers na petitie met meer dan 360.000 handtekeningen

Breda schrapt testevenement met 10.000 bezoekers na petitie met meer dan 360.000 handtekeningen

Advertenties