Events & technologie: RFIDEvents & technologie: RFID

Van op afstand bezoekers identificeren, dat is wat RFID doet. Door RFID aan online interactie te koppelen maak je de beleving van jouw event nog intenser. Een fantastische evolutie, maar kan elk event dat aan?

 

Radio Frequency IDentification (RFID) is een technologie die wordt ingebouwd in tags die in badges of polsbandjes zitten. RFID maakt het mogelijk om informatie in die tags op te slaan en van op afstand uit te lezen. Denk maar aan de polsbandjes van Tomorrowland.

 

Een nadeel aan deze technologie is de relatief hoge productiekost. Heel wat start-ups hebben zich met deze technologie bezig gehouden, maar een deel van hen is ondertussen over kop gegaan of heeft zich geheroriënteerd naar andere toepassingen. De technologie doet ook vragen rijzen bij de privacy van de deelnemers.

 

Als je een groot evenement hebt, blijft RFID een fantastische oplossing. Je kan je deelnemers bovendien allerlei leuke toepassingen aanbieden zoals het automatisch liken en het uitsturen van vriendschapsverzoeken op Facebook. Ook voor de veiligheid (crowd control) en het afhandelen van transacties zoals betalingen, opvragen van informatie, ... biedt RFID heel wat voordelen. Ben je eerder met kleinere evenementen bezig, dan wacht je best tot de kosten dalen of investeer je eerder in alternatieven. 

 

Met de reeks 'Events & technologie' informeren we je over de nieuwste technologieën die een grondige impact zouden kunnen hebben op de manier waarop we in de toekomst events organiseren. Je verneemt kort hoe ze werken en welke voordelen ze hebben. Aan jou om in het oog te houden of ze iets kunnen betekenen voor jouw evenement of je doelgroep.

19-10-2014

Comments

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Wat als je evenement uit elkaar valt?Wat als je evenement uit elkaar valt?
Krijg als eerste het boek EVENTPLANNER te pakken!Krijg als eerste het boek EVENTPLANNER te pakken!
Waarom jij absoluut het boek EVENTPLANNER in huis moet hebbenWaarom jij absoluut het boek EVENTPLANNER in huis moet hebben
Advertenties

In de kijker

RDM Rotterdam

RDM Rotterdam

RMD Rotterdam heeft twee unieke, industriële evenementenlocaties die volop inspiratie bieden voor tal van zakelijke en culturele evenementen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 13-12International Sales Manager
  MTD Nederland bv
  Noord-Brabant
 2. 11-12Business Development Manager België
  Via Futura bvba
  Antwerpen
 3. 11-12Business Development Manager Nederland
  Via Futura bvba
  Utrecht