De vijf best betaalde dj's van 2014

De vijf best betaalde dj's van 2014

Forbes maakte een lijstje van de best betaalde dj's van 2014. Het inkomen van de dj's werd onder de loep genomen en gerangschikt.

 

Een opvallende afwezige in het lijstje zijn de robots van Daft Punk. Als ze naast hun album ook enkele optredens hadden gegeven, stonden ze zonder problemen in de top tien van 2014.

 

Begin dus al maar te sparen als je één van deze DJ's op jouw event wil laten draaien!


1. Calvin Harris
De Schotse dj/producer/zanger producet voor alle grote namen in de business (Rihanna, Ellie Goulding, ...) en daarnaast maakt hij ook zijn eigen werk en dat zijn stuk voor stuk hits. Hij verdiende al een slordige 65 miljoen dollar.

 

 

2. David Guetta

De Franse dj moet het met de helft minder stellen: 30 miljoen dollar. Hij draait nog steeds wekelijks in Ibiza op de 'F**k Me I'm Famous' feestjes. In 2011 werd hij nog uitgeroepen tot beste dj ter wereld, maar hij kwam ook al in opspraak nadat video's naar buiten kwamen waarop de draden niet aangesloten waren.

 

 

3. Aviici en Tiësto
De 24-jarige Zweedse Aviici mag best tevreden zijn met zijn gedeelde derde plaats. Met de hit 'Wake Me Up' gingen er meer dan 4 miljoen singles over de toonbank in de Verenigde Staten. Een record voor het genre. 

 

Tiësto heeft zijn uitvalsbasis in Ibiza ingeruild voor een plekje in Las Vegas. De Nederlander draait er in de megaclub van Hakkasan.

 

 

4. Steve Aoki
Steve Aoki speelt soms drie shows per dag. Hij vertelde tegen het magazine Forbes dat hij de 'powernap' helemaal onder de knie heeft. Meer dan drie uur slaap heeft hij niet nodig.

 

 

5. Afrojack
De Nederlander Afrojack draaide al op zo'n 150 gigs, maar krijgt ook geld via zijn kledingcollectie bij Nike en G Star. Zijn eerste plaat 'Forget The World' kwam in mei uit.

 

SaveSave

Bron: HLN 19/8 via License2Publish

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures