Vertrouwen in eventmarketing stabiliseert - EventMonitor

Vertrouwen in eventmarketing stabiliseert - EventMonitor

Sinds begin dit jaar investeren bedrijven opnieuw meer in eventmarketing. Vandaag zien we dat de sterke groei, na een diep dal, consolideert in een stabiel vertrouwen in evenementen als sterke marketingtool.

 

Het über optimisme van de jongste maanden maakt dan misschien wel plaats voor een nuchtere kijk op de toekomst - de barometer loopt iets terug ten opzichte van vorig kwartaal - nog steeds zag 86% van de opdrachtgevers van bedrijfsevenementen zijn budgetten de afgelopen 12 maanden stijgen of op zijn minst gelijk blijven.

 

Budget per persoon

Als we inzoomen op het gemiddelde budget per evenement, dan zien we dat het budget per persoon, dat bij evenementen wordt gespendeerd, gelijk blijft. Op dit moment geeft 76% van de opdrachtgevers meer dan 50 euro per persoon uit en 42% zelfs 100 euro of meer.

 

Aantal events per opdrachtgever

14% van de opdrachtgevers organiseert één evenement per jaar. Dat cijfer blijkt uit de voorgaande EventMonitor edities een echte constante te zijn. 54% organiseert tot 5 evenementen per jaar. 21% organiseert tussen 5 en 10 events per jaar.

 

Komende 6 maanden zonnig, maar met kans op buien

Wat brengt de toekomst? 81% van de opdrachtgevers verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende 6 maanden zullen stijgen of op zijn minst gelijk blijven. Het vertrouwen in de toekomst stabiliseert. Toch geeft opnieuw 19% aan dat er ook budgetcuts aankomen. Dat het super optimisme van de afgelopen twee kwartalen wat wegebt lijkt ons te verwachten. Zo komen we opnieuw in normale running mode na een turbulente periode met ups en downs. De verwachtingen van eventbedrijven voor de komende 6 maanden zijn nog positiever dan die van de opdrachtgevers. Daar verwacht 89% de omzet te kunnen handhaven of te zien stijgen.

 

Er is meer


We hebben hier slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er boven uitsteekt of iets in te halen heeft.

 

Over EventMonitor


EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be /.nl in samenwerking met de vakverenigingen CLC-Vecta, IDEA, ACC Belgium, BESA, BAPCO, EMA Society, SITE België en SITE Nederland.

 

Download gratis EventMonitor


 

Wil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?
 


 

Download nu het volledige rapport (t.w.v. 199 euro) helemaal gratis!

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Wat kan de eventsector leren van Silicon Valley?

Wat kan de eventsector leren van Silicon Valley?

Hoe zorg je ervoor dat je gasten de nieuwe regels volgen op je evenement

Hoe zorg je ervoor dat je gasten de nieuwe regels volgen op je evenement

18 bloemdecoraties om je eventlocatie op te fleuren

18 bloemdecoraties om je eventlocatie op te fleuren

Advertenties