Met de Trein: Stimuleer OV als reisoptie bij je deelnemers

Met de Trein: Stimuleer OV als reisoptie bij je deelnemers

Deze nummer 9 van het Groene Elftal (Met de Trein) speelt vaak een 'een-twee-tje' met nummer 6 Car Pool die we al eerder besproken. Voor sommige mensen is het openbaar vervoer misschien nog een betere optie.

 

Op sommige trajecten zijn de treinen sneller dan auto's op de drukke weg, je hoeft niet naar de weg te vragen of in de file te staan en 's avonds kan je relaxt in je stoel zitten terwijl anderen nog een uur moeten rijden. Bovendien is het openbaaar vervoer natuurlijk ook een stuk duurzamer dan auto's.

 

Kies een gunstig gelegen locatie

Stimuleer de optie om met het openbaar vervoer naar je evenement te reizen. Dit begint al bij het kiezen van de locatie. Een landhuis in de 'middle of nowhere' is misschien heel mooi en rustig, maar ook moeilijk te bereiken met bus en trein. Bij voorkeur ligt je locatie dicht bij een groot treinstation of, bij internationale evenementen, in de buurt van een luchthaven. 

 

Vraag de deelnemers van je evenement tijdens de registratie wat hun plannen zijn voor vervoer.  En niet alleen het vervoer naar je locatie, maar ook hoe ze ter plekke willen reizen (vooral belangrijk bij evenementen van meerdere dagen). Zo gaan mensen bewust nadenken over wat voor hun de beste optie zou zijn. Voor diegene die met de auto willen komen kan je carpooling faciliteren. Voor mensen die met het openbaar vervoer willen reizen kan je extra voordelen organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een pendel die gasten vanuit het station/vliegveld naar de locatie brengt.

 

Goed voorbeeld: de Groene Parkeerwacht

In 2010 al besloot de organisatie van EvenementContact om de CO2 uitstoot door vervoer in verband met hun evenement te dempen. In de reminder e-mail 3 dagen voorafgaand aan het evenement stond: Als u 's-ochtends voor de keuze staat van uw Q7, de Smart van uw dochter of de trein, kunnen wij helpen met deze keuze. Onze Groene Parkeerwacht zal ontploffen bij de Q7 en u het hoogste parkeertarief in rekening brengen. De Smart stemt ze vriendelijker. Komt u met de trein, dan mag u zonder betalen langs. Alle parkeergelden gaan direct door naar de CO2 compensatie van onze vakbeurs!  

 

Belangrijke les van dit initiatief: zorg dat de parkeerwachter ook daadwerkelijk op tijd aanwezig is, anders parkeren bezoekers alsnog gratis!

 

Meer: Het Groene Elftal: 11 duurzame maatregelen voor elk evenement

Bron: GMIC

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

reBoot Kombuis
We hebben u gemist!
reBoot Kombuis|
04 May 2021

Op 8 mei stoffen we onze kookpotten af en mogen we u eindelijk weer ontvangen op ons scheepsdek voor een spannend Noordzeemenu. Een bijzondere beleving op vrijdag/zaterdagavond met je partner of vrienden, maar ook als schitterende afsluiter van een zakelijke vergadering op ons schip.


Uiteraard is uw gezondheid onze prioriteit, waarbij de huidige COVID voorschriften voor ons slechts een minimum ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Training Online & Hybride Eventmanagement (6 x 2 uur online)

Training Online & Hybride Eventmanagement (6 x 2 uur online)

Studenten University of Westminster lanceren het internationaal programma voor digitale stages

Studenten University of Westminster lanceren het internationaal programma voor digitale stages

Wanneer ontgoocheling gewoonte wordt

Wanneer ontgoocheling gewoonte wordt

Advertenties