Eventlocatie RAI krijgt grootste hotel van Nederland

Eventlocatie RAI krijgt grootste hotel van Nederland

Congrescentrum Amsterdam RAI wil uitbreiden met een on-site hotel. Het RAI Hotel moet een 4-sterren hotel worden met minstens 650 kamers krijgen en wordt daarmee het grootste hotel van Nederland. Nu is dat nog het Ibis Amsterdam Airport met 644 kamers.

 

De gemeente Amsterdam en Amsterdam RAI zijn nu op zoek naar een partij - of een combinatie van partijen - die een plan voor de realisatie van een hotel ontwikkelt, alsmede de financiering en (hotel-) exploitatie daarvan voor haar rekening neemt. De gemeente Amsterdam zal de grond in erfpacht uitgeven en is de contracterende partij. De start van de bouw staat gepland voor medio 2016.


Sterke concurrentiepositie

Door de toevoeging van een hotel zal Amsterdam RAI nog beter in staat zijn haar concurrentiepositie te behouden, respectievelijk te versterken op de internationale beurs- en congresmarkt. De RAI speelt in op de behoefte van de markt aan een 'headquarter' hotel, waar naast de organisatie de belangrijkste exposanten, sprekers en bezoekers van het evenement verblijven.

 

Ook de gemeente Amsterdamheeft er belang bij dat het nieuwe hotel er komt op deze locatie in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en Amsterdam RAI Convention Centre. Zij streeft naar een uitbreiding van de hotelcapaciteit in de stad en ziet grote meerwaarde voor de stad om op deze locatie aan de Zuidas een hotel met bijbehorende faciliteiten te realiseren.

 

Veel nieuwe hotels

De afgelopen tijd zijn er al veel grote hotels bijgekomen in Amsterdam, zoals het Aitana, het Ramada Apollo en het Golden Tulip Amsterdam West. En later dit jaar opent het Park Inn met 478 kamers. Binnen de hotelbranche is er vrees dat er een overschot aan kamers ontstaat.

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Grunewald.bar
Feestelijke fotoshoot voor onze brochure met eindejaarspakketten
Grunewald.bar|03 October 2020

6 Maanden geleden hadden we ons nooit kunnen inbeelden dat we met Grunewald.bar een eindejaarsbrochure zouden uitbrengen met deze feestelijke inhoud.


Onze eventsector is enorm hard getroffen, ben dan ook blij dat we de weg van 'Apéro Skype pakketten' en nu de eindejaarspakketten zijn ingeslagen.

Lees meer

Like Reageer
Kevin V.
Leader |

Die foto's doen watertanden ;-)

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures