Crisis in eventsector achter de rug - EventMonitor

Crisis in eventsector achter de rug - EventMonitor

De economische crisis sloeg hard toe in de evenementenbranche. Heel wat eventbedrijven moesten de afgelopen jaren noodgedwongen de deuren sluiten. Uit de resultaten van de 9de EventMonitor blijkt dat bedrijven weer meer in eventmarketing investeren.

 

Maar liefst 91% van de opdrachtgevers van bedrijfsevenementen zag zijn budgetten de afgelopen 12 maanden stijgen of op zijn minst gelijk blijven. Het percentage dat zijn budget ziet slinken, is naar een historisch dieptepunt van 9% gestort. Een half jaar geleden was dat nog 31%. Daarmee lijkt de crisis in de eventsector voorbij.

 

Ook bij de eventbedrijven zien we dezelfde positieve trend. Maar liefst 49% (t.o.v. 32% vorig kwartaal) geeft aan dat zijn omzet effectief is gestegen. Wel doen de toeleveranciers het met 52% een stuk beter dan de evenementenbureaus waar 43% een stijging in de omzet optekende.

 

Meer evenementen

56% van de opdrachtgevers geeft aan terug meer in te zetten op eventmarketing en de kwantiteit van de events op te trekken. Vorig kwartaal was dat nog maar 10%. Belangrijk om mee te nemen is dat het niet om absolute cijfers, maar om een trendmeting gaat.

 

Komende 6 maanden zonnig

Wat brengt de toekomst? 96% van de opdrachtgevers verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende 6 maanden zullen stijgen of op zijn minst gelijk blijven. Het vertrouwen in de toekomst stabiliseert. De verwachtingen van eventbedrijven voor de komende 6 maanden zijn iets positiever dan die van de opdrachtgevers. De stijging in hun omzet doet naar meer smaken. Vorig kwartaal gaf 44% aan een groei te verwachten. Dat percentage loopt verder uit tot 51%.

 

EventMonitor krijgt facelift

Om de positieve noten van deze 9de EventMonitor kracht bij te zetten, hebben we het rapport in een nieuw kleedje gestoken. Dé barometer voor evenementen is voortaan nog overzichtelijker en aantrekkelijker gepresenteerd!

 

Er is meer


We hebben hier slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er bovenuit steekt of iets in te halen heeft.

 

Over EventMonitor


EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.be /.nl in samenwerking met de vakverenigingen CLC-Vecta, IDEA, ACC Belgium, BESA, BAPCO, EMA Society, SITE België en SITE Nederland.

 

Download gratis EventMonitor


Wil je het volledige rapport inkijken? Alle cijfers en grafieken bestuderen?


 

Download nu het volledige rapport!

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

21 brunch-buffetten waar je gasten dol op zullen zijn

21 brunch-buffetten waar je gasten dol op zullen zijn

Hoe bereid je je eventlocatie voor op het nieuwe normaal?

Hoe bereid je je eventlocatie voor op het nieuwe normaal?

Kort geding ID&T 'on hold', sector in gesprek met ministers

Kort geding ID&T 'on hold', sector in gesprek met ministers

Advertenties