Video tijdens jouw event... Nuttig?

Video tijdens jouw event... Nuttig?

Je vraagt je als organisator wel eens af of het nuttig is video te gebruiken tijdens je event. Al te vaak wordt een offerte opgevraagd bij een videoproductiebedrijf en direct te duur bevonden. Het maken van een videoreportage kost inderdaad wel wat, dat moeten we niet onder stoelen en banken steken. Maar een video maken is ook wel craftsmanship en goed aangepakt brengt deze investering zeker op. Wist je dat er achter de schermen gemiddeld 3 mensen aan een standaard videoreportage werken?  

 

"We zijn er allemaal overtuigd van dat de storytelling tijdens een event of congres een zeer belangrijk punt is. Het plaatje moet gewoon kloppen. Dit geld natuurlijk ook voor de video's die gemaakt worden voor en tijdens uw event. Het is uitermate belangrijk dat de storytelling van de video's overeenkomt met die van het event. Een goede preproductie is hiervoor van zeer groot belang", vertelt Maarten de Man van MDMproductions. Hij geeft enkele tips:

 

 • draaiboek of storyboard
  Een storyboard is een uitgetekende versie van het eindresultaat. Dit maakt een productiehuis vaak om je als klant een duidelijk beeld te geven van hoe de uiteindelijke film er zal uitzien. Het is een zeer handig communicatie middel dat zorgt dat misverstanden tot een minimum worden herleid. In het draaiboek staat alles wat er tijdens het event gebeurd omschrijving in een chronologische volgorde. Je kan hier ook duidelijk in aanduiden wat zeker moet gefilmd worden.
   
 • hybride events
  Een trend die steeds meer in opmars is. De bezoekers van je event bevinden zich vandaag de dag niet enkel meer op de locatie zelf, maar evengoed verspreid over de hele wereld. Online events bieden veel mogelijkheden, maar vergen een bijzonder goede voorbereiding.

  Het live streamen van jouw event kan je zelfs via een gratis platform doen. Maar dan zitten je kijkers natuurlijk wel opgescheept met reclame banners en is de support voor jouw als organisator minimaal of zelfs onbestaand. Daarom is het aan te raden om met een professioneel streamingbedrijf te werken. Zij kunnen de capaciteit en kwaliteit garanderen. Want niets is erger dan naar een haperend beeld te moeten kijken...  
   
 • live streamen is TV maken!
  Zorg voor een goed concept voor jouw event-stream. Als er bijvoorbeeld een 'dood' moment is tijdens het event zoals een pauze, zorg er dan voor dat dit visueel interessant kan worden ingevuld. Zorg er verder voor dat je de live stream een professionele look en feel geeft, dat de website goed is ontwikkeld en vergeet een Tweeter feed of chat niet te integreren. Maak een draaiboek op en spreek alles goed door met de streaming provider. Vergeet niet dat dit een verlengstuk is van jouw event en de kijker dus even belangrijk is als een bezoeker.  

"Ons besluit. Video gebruiken tijdens jouw event kan een heuse aanwinst zijn. Maar spendeer voldoende tijd aan de voorbereiding en zorg dat alles tot in de puntjes is afgesproken. Wij bij MDMproductions kunnen je als event organisator hier bij adviseren en zelf het complete videoluik voor je helpen ontwikkelen en realiseren. Van een videoredactie tijdens jouw event, tot de eindregie van de live stream!"

www.mdmproductions.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

6 redenen om je online event te organiseren bij Jaarbeurs

6 redenen om je online event te organiseren bij Jaarbeurs

Boost de vibe van jouw Tribe met TTPE

Boost de vibe van jouw Tribe met TTPE

Van Ranst: "Festival deze zomer? Ik zie nu geen redenen waarom niet"

Van Ranst: "Festival deze zomer? Ik zie nu geen redenen waarom niet"

Advertenties