Safety first op je eventchecklist

Safety first op je eventchecklist

Uiteraard ben jij bezorgd over de veiligheid van je gasten op je event. Of je daarvoor Safety First uit de VTM-serie moet inschakelen, daar spreken we ons niet over uit. Maar doe je beroep op een gekwalificeerde beveiligingsfirma - wat zeker aan te raden is - dan spreek je volgende 7 punten toch best grondig met de bewakingsagenten door.  

 

 

1. In- en uitgangen

Zorg dat je bewakers alle reguliere in- en uitgangen kennen. Ontstaat er paniek en komt de menigte in beweging, kan het snel gaan. Bespreek dan ook grondig met de beveiligingsagenten wat de eventuele nooduitgangen en minder evidente ontsnappingsroutes zijn.

 

2. Toegangscontrole

Hoe komen je gasten binnen? Met tickets of badges? Staan ze op een gastenlijst of moeten ze zich ergens aanmelden? Belangrijk om weten voor de safety stewards. Zo kunnen ze tijdig ingrijpen bij ongenode party crashers.

 

3. Gastenlijst

Informeer je beveiligingsfirma correct over het soort evenement dat je organiseert. Vertel hen wat voor publiek je verwacht. Is dat een publiek met een hoog of laag risicoprofiel? Staan beroemdheden, politieke figuren, royals of bekende CEO's op je gastenlijst? Laat het hen dat zeker weten, want qua veiligheid vraagt elk publiek en elke 'special guest' een specifieke aanpak.  

 

4. Agenda

Timing is super belangrijk voor beveiliging. Bewakingsagenten moeten de exacte agenda van het evenement kennen om hun werk goed te doen. Wanneer komen 'gewone' en speciale gasten aan, wanneer start en eindigt het evenement, wanneer verwacht je de pers, ...? Zo kunnen ze tijdig alle nodige voorbereidingen en maatregelen treffen.  

 

5. EHBO

Check zeker of je bewakingsagenten EHBO en reanimatietechnieken kennen. Nog beter is ook je eigen personeel te trainen. Snel ingrijpen bij ongelukken kan je gasten én je evenement redden. Zorg ook voor de nodige EHBO-kits en brandblusapparaten en verzeker je er van dat iedereen weet waar ze die vinden, in geval van nood. Of huur hulpverleners in natuurlijk.  

 

6. Verloren

Zorg voor een goed herkenbaar punt waar je verloren voorwerpen verzamelt of waar verdwaalde kinderen terecht kunnen. Alle medewerkers, zeker ook de beveiligingsagenten, moeten weten waar dat punt zich bevindt.

 

7. In geval van nood

Zorg voor een goede lijst met contacten in geval van nood: politie, brandweer, ziekenhuizen in de buurt. Neem die op voorhand door met je beveiligingsfirma. Spreek verantwoordelijkheden af zodat elke partij in geval van nood weet wat hij moet doen en wie hij moet contacteren.      

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

reBoot Kombuis
We hebben u gemist!
reBoot Kombuis|
04 May 2021

Op 8 mei stoffen we onze kookpotten af en mogen we u eindelijk weer ontvangen op ons scheepsdek voor een spannend Noordzeemenu. Een bijzondere beleving op vrijdag/zaterdagavond met je partner of vrienden, maar ook als schitterende afsluiter van een zakelijke vergadering op ons schip.


Uiteraard is uw gezondheid onze prioriteit, waarbij de huidige COVID voorschriften voor ons slechts een minimum ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Training Online & Hybride Eventmanagement (6 x 2 uur online)

Training Online & Hybride Eventmanagement (6 x 2 uur online)

Een succesvol online of hybride event? Check Jaarbeurs Studios

Een succesvol online of hybride event? Check Jaarbeurs Studios

32 miljoen euro voor hypermodern congrescentrum in Hasselt

32 miljoen euro voor hypermodern congrescentrum in Hasselt

Advertenties