In 90 uur een extra beurshal

In 90 uur een extra beurshal

Het leek onmogelijk, maar lukte toch. In negentig uur tijd bouwde De Boer Structures bij de RAI Amsterdam een extra beurshal voor de prestigieuze International Broadcasting Convention (IBC) Amsterdam 2013.

"We zijn trots", vertelt Senior Project Manager Eva Berkhout van De Boer Structures. "Normaal staat hier drie weken voor, nu minder dan vijf dagen.”

Uitbreiding
De Boer Structures voorzag de IBC - die tot en van twee Delta structuren: een meeting room die binnen het complex zelf als Hal 13 diende en de grote HAL 14, die op het Europaplein als uitbreiding van de fysieke beursvloer werd geplaatst. "De RAI had voor de IBC behoefte aan extra ruimte, maar de beurs ervóór wilde niet dat er op het plein al zou worden gewerkt. Vandaar dat we moesten wachten en zo kort de tijd hadden."

Expertise
Ruim anderhalf jaar voorbereiding ging aan de excercitie vooraf. Extra uitdaging was de complexiteit van de te bouwen structuur, die op locatie veel expertise vroeg.

Non-stop
Aan de structuur van de IBC werd non-stop gewerkt in twee ploegen van zo'n veertig man. Hierdoor was De Boer binnen circa vijftig uur gereed met de werkzaamheden. Daarna kon de facilitaire inrichting plaatsvinden, met onder meer het installeren van de verlichting en het aanbrengen van plafondisolatie en wandstoffering. In totaal zetten vijftien vrachtwagens van De Boer koers richting RAI.

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Nieuws

Vacatures