8 tech tools voor betere live events

8 tech tools voor betere live events

Sociale media, mobiele app's en video conferencing maken het steeds makkelijker om evenementen van op afstand bij te wonen. Maar er gaat niets boven een live ontmoeting. En ook hier spelen nieuwe technologieën handig op in.

 

Met deze 8 high tech tools til je het niveau van je live evenement een trapje hoger.   

 

 

1. App

Bied de bezoekers aan je congres, beurs of festival een event app aan waarop ze het programma en de plattegrond kunnen raadplegen. Er zijn verschillende tools waarmee je heel makkelijk een kan aanmaken. Het enige wat je moet doen is een paar online formulieren invullen. Gratis of tegen een bescheiden bedrag.

 

 

2. Online ticket- en betalingssysteem

Geef je gasten de mogelijkheid online of mobiel tickets aan te kopen. Hier zijn heel wat providers op de markt. Meestal vragen deze een vast bedrag en/of percentage van de ticketprijs als commissie.

 

 

3. Accreditatiebewijzen, naambadges en lanyards

Dit zijn onmisbare items op een live evenement. Vergeet ze niet te personaliseren met logo en kleuren van je brand. Of wat dacht je van digitale badges waarmee je meteen Facebook likes kan verzamelen?  

 

 

4. Beeldschermen

Fleur je evenement op met boodschappen op beeldschermen. LCD schermen zijn goedkoop en makkelijk in te zetten.

 

 

5. Gratis wifi

Gratis en goed werkende wifi blijft een uitdaging voor elk evenement, maar is echt wel een must!

 

 

6. Multi-touch schermen

Interactief communiceren via een groot computerscherm met touch-functionaliteiten is een leuke manier om je klanten kennis te laten maken met je producten of je bedrijf. Dit is ook gemakkelijk op te stellen op je beursstand bijvoorbeeld. 

 

 

7. Interactieve displays

Bij interactieve displays veranderen geprojecteerde beelden als reactie op een beweging of activiteit in de buurt van het oppervlak. Als een klant bijvoorbeeld een product oppakt uit de display, verandert het beeld dat op de display is geprojecteerd. Een klant die uw stand binnenwandelt, doet het uiterlijk van uw stand veranderen. 

 

 

8. 360° projectie

Pufferfish is een sferische projectiemodule die uw inhoud weergeeft in 360°. Een Pufferfish ziet eruit als een wereldbol (zie foto). Je plaatst hem in het midden van de kamer en van daaruit schijnt hij de beelden. De Pufferfish bollen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van ongeveer twee meter tot 11,5 meter in diameter. De aankoopprijs is hoog: vanaf $ 37.000. Maar je kan ze ook huren vanaf ongeveer $ 3000 per dag.

Bron: Foto: Purperfisch

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.be? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Ijzersterk marketingplan nodig? Download onze mediakit

Ijzersterk marketingplan nodig? Download onze mediakit

Waarom Koninklijke Jaarbeurs werd verkozen tot Beste Congreslocatie van 2022

Waarom Koninklijke Jaarbeurs werd verkozen tot Beste Congreslocatie van 2022

In 10 stappen naar het perfecte event

In 10 stappen naar het perfecte event

Advertenties